- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Έβλεπα την αμαξοστοιχία σαν να μπαίνει σε στεφάνι φωτιάς»: Συγκλονίζει η κατάθεση επιζήσασας στη δίκη για τα Τέμπη
Τι κατέθεσε στη δίκη
Με την κατάθεση της Αγγελικής Γεωργάκη συνεχίστηκε η 29η συνεδρίαση της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών στη Λάρισα.
Με την κατάθεση της Αγγελικής Γεωργάκη συνεχίστηκε η 29η συνεδρίαση της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών στη Λάρισα. Η επιβάτιδα της θέσης 101 στο πέμπτο βαγόνι ανέφερε καθυστερήσεις σε Παλαιοφάρσαλο και Λάρισα, ενώ κατέθεσε πως μετά την αναχώρηση το Intercity δεν σταμάτησε ξανά και κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.
«Μετά τη Λάρισα ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος, σαν να έσκασε βόμβα. Έπεσα κάτω και χτύπησα στο γόνατο. Το τρένο είχε γυρίσει προς τη δική μου πλευρά και κατάλαβα ότι είχε εκτροχιαστεί», ανέφερε και ακολούθως περιέγραψε ότι σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς τον διάδρομο, όταν άκουσε μία κοπέλα να φωνάζει «φωτιά, φωτιά».
«Κοίταξα έξω και είδα τη φωτιά δίπλα από το βαγόνι. Πήγαινε προς τα μπροστινά βαγόνια. Πήρα τηλέφωνο τη μητέρα μου για να ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική. Επικρατούσε πανικός. Δεν υπήρχε κανείς να μας πει τι να κάνουμε», κατέθεσε.
Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ορισμένοι επιβάτες προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα, ενώ ένας νεαρός έσπασε παράθυρο προκειμένου να δημιουργηθεί δίοδος διαφυγής. «Λόγω της φωτιάς η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Άνοιξε τελικά η πόρτα, σχηματίστηκε μια ουρά και κατεβήκαμε από την αριστερή πλευρά, από την πίσω πόρτα», είπε.
Τέλος, μίλησε για την εικόνα που αντίκρισε στη συνέχεια, η οποία όπως περιέγραψε, παραμένει χαραγμένη στη μνήμη της: «Προχωρήσαμε κάποια μέτρα προς τη σήραγγα. Έβλεπες την αμαξοστοιχία σαν να μπαίνει σε στεφάνι φωτιάς. Εκείνη τη στιγμή φοβήθηκα ότι θα εκραγεί, γιατί έκανε έναν περίεργο ήχο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτός κινδύνου το 10χρονο κορίτσι που νοσηλεύεται στο «Αγία Σοφία»
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ποια εξετάσεις θα αφορά η αλλαγή
Το αίτημα για το κινητό του σταθμάρχη
Μια δουλειά στο σπίτι ή η μουσική λίγο πιο δυνατά μπορεί να σας φέρει σε μπελάδες
Ποια Κυριακή αλλάζει στην Ελλάδα
«Θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο ή αρχές χειμώνα»
Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους
Δύο συλλήψεις στου Ζωγράφου
Μια νέα παρέμβαση στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ δημιουργεί πιο λειτουργικούς και φιλόξενους χώρους για μελέτη, συνεργασία και καθημερινή ζωή
Πότε περιμένουμε περισσότερο νερό
Το χρονικό των υποθέσεων
Τι γράφει μεταξύ άλλων το Δελτίο Τύπου της δικηγορικής εταιρείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.