- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Προ των πυλών η απεργία 24 Ιουνίου, πού γίνονται οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τι ώρα ξεκινούν
Στην τελική ευθεία η απεργία 24 Ιουνίου, με τα συνδικάτα να είναι έτοιμα να κατέβουν στους δρόμους.
Για την απεργία 24 Ιουνίου οι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένους κλάδους έχουν δώσει ραντεβού σε Αθήνα και άλλες πόλεις.
Κατασκευές, τρόφιμα-ποτά, επισιτισμός-τουρισμός και εμπόριο είναι οι βασικοί κλάδοι που προχωρούν στην κινητοποίηση.Κεντρικό σύνθημα η αύξηση μισθών, οι καλύτερες συνθήκες εργασίας και η ενίσχυση με περισσότερα κονδύλια στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και στην ανάγκη οι ρυθμίσεις τους να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους του κάθε κλάδου.
Απεργία 24 Ιουνίου, ποιοι συμμετέχουν
Στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00 έχει προκηρύξει και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με τους εργαζόμενους να συγκεντρώνονται στις 11:00 στα γραφεία της ΕΣΕΕ, εκφράζοντας τη στήριξή τους στους εργαζόμενους των καταστημάτων Notos και προβάλλοντας τα αιτήματά τους για τις εργασιακές συνθήκες στον κλάδο.
Συμμετοχή στην απεργία έχουν ανακοινώσει και εργαζόμενοι στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, οι οποίοι ζητούν αυξήσεις στους μισθούς, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, μέτρα υγείας και ασφάλειας, καθώς και ενίσχυση της προστασίας των εποχικά εργαζομένων.
Οι ώρες των συγκεντρώσεων στην Αθήνα
Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία των Ξενοδόχων στις 10:00, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τα Ιωάννινα, τη Ζάκυνθο και την Κω.
Από εκεί και πέρα το παρόν στις απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες όλης της χώρας, με βασικά αιτήματα την ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό, την αύξηση των αποδοχών κατά 20%, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Σημειώνεται, τέλος, ότι για την απεργία 24 Ιουνίου έχει γίνει γνωστό πως η κεντρική συγκέντρωση των υπαλλήλων των Περιφερειών στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαγορευτικό στο Λαύριο
Υποχωρούν σταδιακά τα επικίνδυνα φαινόμενα - Ισχυρές βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα
Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης του υπουργείου Υγείας διευρύνει την εποπτεία του
Δεμένα τα πλοία στα κεντρικά λιμάνια της Αττικής - Οι τροποποιήσεις στα δρομολόγια
Προβλήματα από τους δυνατούς βοριάδες - Σε επιφυλακή η Κρήτη για έντονες βροχές
Κορυφαία μορφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έφυγε από τη ζωή δύο ημέρες πριν συμπληρώσει τα 90 της χρόνια
Η άγνωστη διαδρομή ενός κατοχικού υπουργού από την Αθήνα της Κατοχής στην Αυστρία και από εκεί στις φυλακές Αβέρωφ
Έντονα φαινόμενα στην Κρήτη - Ριπές έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο
Δεν θα εκτελεστούν τα βραδινά δρομολόγια για Κρήτη
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Έκτακτη προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας - Σύσταση περιορισμού μετακινήσεων
Υπερχείλισε ξανά χείμαρρος στα Ζωνιανά
Εμπλοκή αντικειμένου στην προπέλα
Το δυστύχημα σημειώθηκε στη νότια Ρόδο - Η γυναίκα κατέληξε ακαριαία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεμένα εξακολουθούν να παραμένουν τα πλοία και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.