- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καλλιάνος: Απρόβλεπτη η κακοκαιρία της Πρωταπριλιάς - Ο χάρτης με τις περιοχές που θα επηρεαστούν
«Καλό θα ήταν να προσέξουμε λίγο και να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας»
Ο Γιάννης Καλλιάνος για την κακοκαιρία Erminio και τα φαινόμενα που αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας
«Απρόβλεπτη» χαρακτηρίζει ο Γιάννης Καλλιάνος την κακοκαιρία Erminio που αναμένεται να επηρεάσει περιοχές της χώρας από την Πρωταπριλιά και για περίπου 48 ώρες.
«Την Τετάρτη 1/4 και την Πέμπτη 2/4, η πιθανή ταυτόχρονη παρουσία και εξέλιξη δύο βαρομετρικών χαμηλών σε σχετικά μικρή γεωγραφική απόσταση θα αποτελέσει μία ιδιαίτερα σύνθετη δυναμική κατάσταση. Στην συγκεκριμένη κακοκαιρία της Πρωταπριλιάς και της επομένης ημέρας, θα παρατηρηθεί πιθανότατα η ανάπτυξη δύο οργανωμένων χαμηλών στον χώρο της Κεντρικής Μεσογείου, συγκεκριμένα μεταξύ της Νότιας Ιταλίας, της Βόρειας Λιβύης και της Ελλάδας, τα οποία θα κινηθούν, αυτό της Νότιας Ιταλίας ανατολικά πρός τι Ιόνιο, ενώ, αυτό της Βόρειας Λιβύης Βόρεια - Βορειοανατολικά πρός το Αιγαίο, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στους προγνωστικούς χάρτες», αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.
Ο μετεωρολόγος του Mega και βουλευτής της ΝΔ, παρέθεσε χάρτες στους οποίους «αποτυπώνονται οι περιοχές που πιθανότατα θα σημειωθούν τα πιο ισχυρά φαινόμενα την Τετάρτη (εσωτερικό κόκκινο καμπυλών), χωρίς να σημαίνει ότι στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ήπιες οι βροχές. Αντιθέτως, και οι μπλέ χρωματισμοί υποδηλώνουν ισχυρές κατά διαστήματα και κατά τόπους βροχοπτώσεις. Ο χάρτης αυτός (meteoam.it) υποδηλώνει και τον 24ωρο υετό της Τετάρτης, όπου οι κόκκινοι χρωματισμοί δίνουν τις περιοχές όπου αναμένονται πάνω από 50mm νερού, ενώ στις ακόμα πιο σκούρες κόκκινες περιοχές βρίσκονται τα τμήματα που θα δεχθούν (με βάση την πρόγνωση) πάνω από 70mm νερού, φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τα 100mm νερού αντίστοιχα. Η κατανομή του 24ωρου υετού από το ECMWF που φαίνονται πάλι οι ίδιες περιοχές που θα δεχθούν πιθανότατα τον μεγαλύτερο όγκο νερού και το πεδίο των πιέσεων στην επιφάνεια όπου πιθανότα θα λάβει χώρα η αλληλεπίδραση 2 βασικών βαρομετρικών χαμηλών σε σχετικά μικρή απόσταση μεταξύ τους».
Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου
Έκτακτο δελτίο καιρού: Kόκκινη προειδοποίηση για την Αττική - Οι περιοχές στο επίκεντρο της κακοκαιρίας «Erminio»
Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, καιρικό σύστημα στη δυτική Μεσόγειο, με την ονομασία ERMINIO (όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας - Ομάδα Κεντρικής Μεσογείου), κινούμενο νοτιοανατολικά προβλέπεται να επηρεάσει την Τετάρτη 01-04-26 και την Πέμπτη 02-04-26 τις περισσότερες περιοχές της χώρας με μεγάλης διάρκειας και έντασης βροχές και καταιγίδες και πιθανώς με τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Την Τετάρτη στην ανατολική χώρα θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 και τοπικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων 10 μποφόρ.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Τετάρτη στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.
Α. Την Τετάρτη (01-04-26) συγκεκριμένα από το ανωτέρω καιρικό σύστημα δημιουργείται επιφανειακό χαμηλό στη Λιβύη που κινείται γρήγορα βόρεια βορειοανατολικά.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. Στα νησιά του Ιονίου από τις πρώτες πρωινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση).
β. Στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).
γ. Στην Αττική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ (κόκκινη προειδοποίηση).
δ. Στις Κυκλάδες (κυρίως στα βόρεια) και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από νήσο Χίο και νοτιότερα) από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
ε. Στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα (κόκκινη προειδοποίηση).
Β. Την Πέμπτη (02-04-26) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).
β. Στην ανατολική Θεσσαλία (περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων) από τις πρώτες ώρες μέχρι το μεσημέρι (πορτοκαλί προειδοποίηση).
γ. Στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας: Πιερία, Ημαθία, Χαλκιδική και Σερρών από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
δ. Στην Κρήτη (κυρίως στα δυτικά και τα νότια) από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).
ε. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
στ. Στα Δωδεκάνησα τις πρώτες ώρες της ημέρας (κόκκινη προειδοποίηση) και εκ νέου από αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
Δείτε Live την πορεία του καιρού:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδηγίες αυτοφροντίδας και ψυχολογικής στήριξης μαθητών και γονέων στις εξετάσεις
Ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για στελέχη, εθελοντές και πολίτες έως το τέλος του 2027
Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές
Προσωρινό κλείσιμο της βασικής γραμμής στις 29 Μαΐου για τις απαραίτητες δοκιμές
Νεκρός ένας 52χρονος σε υποσταθμό ρεύματος
Νυχτερινές εργασίες συντήρησης και νέες διαγραμμίσεις σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας
Αναλυτικές ημερομηνίες ανά βαθμίδα
Οι αλλαγές στις διαδρομές
Τα πρώτα λόγια κατά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής από τη Βιέννη
Ο μπασκετμπολίστας και content creator μιλάει στην ATHENS VOICE για τη viral ομοιότητα με τον Έλληνα NBAer, τις εμπειρίες ρατσισμού και τη ζωή ανάμεσα στο παρκέ και στο TikTok
Στις 9.720 ευρώ η λεία τους
Τα μηνύματα που στέλνουν οι απατεώνες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
H πρόγνωση Μαρουσάκη για τις επόμενες ημέρες
Συνεχίζονται οι τροποποιήσεις στη γραμμή 2
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.