Ελλαδα

Πάρνηθα - Επίθεση λύκου σε περιπατητή: «Γλίτωσα με σκισμένα ρούχα»

Συναγερμός μετά το περιστατικό ανάμεσα σε Κρυονέρι και Τατόι - Οδηγίες προστασίας από τον Δήμο Αχαρνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση λύκου στην Πάρνηθα με τραυματισμό περιπατητή - Το χρονικό του περιστατικού - Ο Δήμος Αχαρνών καλεί σε αυξημένη προσοχή και δίνει οδηγίες.
Ανησυχία προκαλεί περιστατικό επίθεσης λύκου στην Πάρνηθα, με έναν περιπατητή να περιγράφει ότι γλίτωσε την τελευταία στιγμή © Unsplash+/Milo Weiler

Επίθεση λύκου στην Πάρνηθα με τραυματισμό περιπατητή - Το χρονικό του περιστατικού - Ο Δήμος Αχαρνών καλεί σε αυξημένη προσοχή και δίνει οδηγίες.

Στιγμές αγωνίας έζησε ένας κάτοικος της περιοχής της Πάρνηθας, όταν δέχθηκε επίθεση από λύκο ενώ έκανε τρέξιμο σε δασική διαδρομή, ανάμεσα στο Κρυονέρι και το Τατόι, περίπου στις 8:30 το πρωί.

Όπως περιέγραψε, συνάντησε δύο λύκους κατά τη διάρκεια της διαδρομής του στην περιοχή της Πάρνηθας. Ο ένας απομακρύνθηκε προς το βουνό, ωστόσο ο δεύτερος άρχισε να τον πλησιάζει, αρχικά για να τον μυρίσει και στη συνέχεια με πιο επιθετική διάθεση. Προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία του, έκανε αργά βήματα προς τα πίσω για να απομακρυνθεί, χωρίς να τρέξει.

Παρά την προσπάθειά του, ο λύκος τον ακολούθησε και του επιτέθηκε, δαγκώνοντάς τον ελαφρά στη μέση και σκίζοντάς του τα ρούχα, προκαλώντας του εκδορές. Το περιστατικό, σύμφωνα με την περιγραφή του, διήρκεσε περίπου 500 μέτρα, μέχρι που το ζώο σταμάτησε και τον παρακολουθούσε καθώς απομακρυνόταν.

Αναφορές για παρουσία λύκων έχουν υπάρξει και από άλλους επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή των Βασιλικών Κτημάτων στο Τατόι. Με αφορμή το συμβάν και την αυξημένη προσέλευση εκδρομέων, ο Δήμος Αχαρνών απευθύνει συστάσεις προς όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την Πάρνηθα, ιδίως τις ημέρες αυξημένης κίνησης.

Οι βασικές οδηγίες προς τους πολίτες

  • Αν εντοπίσουμε λύκο, δεν τρέχουμε. Διατηρούμε οπτική επαφή και δεν τον πλησιάζουμε.
  • Αν πλησιάσει, προσπαθούμε να τον αποθαρρύνουμε κάνοντας έντονο θόρυβο, φωνάζοντας και κουνώντας αντικείμενα.
  • Αποφεύγουμε τις βόλτες με σκύλο σε περιαστικές και δασικές περιοχές και τον κρατάμε πάντα δεμένο με λουρί.
  • Δεν κινούμαστε σε περιοχές του Δρυμού όταν το φως είναι περιορισμένο, ιδιαίτερα νωρίς το πρωί και πριν νυχτώσει.
  • Δεν αφήνουμε τροφές ή απορρίμματα που μπορεί να προσελκύσουν άγρια ζώα.
  • Ενημερώνουμε άμεσα το Δασαρχείο ή τις αρμόδιες αρχές για κάθε σχετικό περιστατικό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την κατάσταση, ενώ συνιστάται αυξημένη προσοχή σε όσους κινούνται σε περιοχές της Πάρνηθας όπου έχει καταγραφεί παρουσία άγριας πανίδας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY