- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«VIP» διακίνηση μεταναστών με βιτρίνα ψεύτικα κοκτέιλ πάρτι σε σκάφη – Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο εγκέφαλος
Σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως από την Γερμανία - Πώς δρούσε
«VIP» διακίνηση μεταναστών με βιτρίνα ψεύτικα κοκτέιλ πάρτι σε σκάφη – Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο εγκέφαλος
Με βιτρίνα κοκτέιλ πάρτι σε σκάφος και δήθεν παροχή υπηρεσιών σε εύπορους τουρίστες 37χρονος Σύρος με σουηδικό διαβατήριο είχε στήσει δίκτυο διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία.
Ο Σύρος διακινητής και «εγκέφαλος» του κυκλώματος ζούσε πολυτελή ζωή στα Νότια Προάστια, σε βίλα με ακριβά αμάξια και συχνές επισκέψεις σε ακριβά εστιατόρια, παρότι δήλωνε άνεργος. Βρισκόταν στη χώρα μας τουλάχιστον από το 2020. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως από την Γερμανία όπου κατέληγαν οι μετανάστες και αναζητούνταν.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατ’ οίκον έρευνα από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, όπου κατασχέθηκαν μέσα αποθήκευσης δεδομένων.
Ο κατηγορούμενος εμπλέκεται στην οργάνωση παράνομων μεταφορών μεταναστών από τις τουρκικές ακτές σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων, κυρίως σε Ρόδο και Μύκονο και ακολούθως στην μεταφορά αυτών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΕΥΠ τον είχε καιρό στο «στόχαστρό» της και παρακολουθούσε στενά τις κινήσεις του. Ο διακινητής που ήταν Σύρος, έφερνε μετανάστες, κυρίως συμπατριώτες του, επίσης Χριστιανούς και Αλαουίτες από την Τουρκία, με πολυτελή σκάφη που κατέληγαν κυρίως σε Ρόδο και Μύκονο, έναντι 8.000-10.000 ευρώ το άτομο.
Για να μην γίνεται αντιληπτή η δράση του μάλιστα, διοργάνωνε πάρτι στα γιοτ αυτά όταν ελλιμενίζονταν στα ελληνικά νησιά. Όσο πάνω γίνονταν τα πάρτι με δυνατή μουσική, γυναίκες και άφθονα ποτά, στα κατώτερα καταστρώματα κρύβονταν οι διακινούμενοι.
Στη συνέχεια, κανόνιζε τα χαρτιά τους και μέσω πτήσεων τους προωθούσε στην Γερμανία. Η έρευνα των ελληνικών Αρχών συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την σύλληψη και άλλων μελών του ίδιου κυκλώματος.
Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών στο Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών, όπου κρίθηκε προφυλακιστέος.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.