- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Καιρός: Ενισχύεται το μελτέμι - Σε ποιες περιοχές χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή
Η πρόγνωση - προειδοποίηση του Γιάννη Καλλιάνου
Η προειδοποίηση Καλλιάνου για ενισχυμένα μελτέμια από σήμερα - Έως και 8 μποφόρ οι άνεμοι
Από σήμερα Τρίτη (10.6) ενισχύονται τα μελτέμια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega, Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος αναφέρεται στις περιοχές που χρήζουν άμεσης προειδοποίησης και ενίσχυσης της ετοιμότητας.
Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του για τα μελτέμια, από σήμερα (10.6) αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων (έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο), σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, χαμηλή υγρασία στην καύσιμη ύλη, επίμονο μελτέμι που θα αγγίζει κατά περιόδους τα 7-8 μποφόρ για τις επόμενες σχεδόν 8-10 μέρες, πλήρη απουσία βροχής στις περιοχές που θα επηρεαστούν. «Τα παραπάνω δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών σε αρκετές περιοχές της χώρας», σημειώνει ο μετεωρολόγος.
Σε ό,τι αφορά τις περιοχές όπου χρήζουν άμεσης προειδοποίησης και ενίσχυσης της ετοιμότητας είναι οι εξής και φαίνονται στον χάρτη: Ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική), καθώς και τμήματα της Φωκίδας (από την Κεντρική Στερεά), Κεντρική και Νότια Εύβοια (και σε μικρότερο βαθμό η Βόρεια), Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησος (Αρκαδία, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία) και σε μικρότερο βαθμό η Μεσσηνία (από τη Δυτική Πελοπόννησο), Κυκλάδες, Νησιά του Βορειοανατολικού και Ανατολικού Αιγαίου, Σποράδες, Ανατολική, Νότια και Δυτική Κρήτη.
ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ Από σήμερα, Τρίτη 10 Ιουνίου, αναμένεται ενίσχυση...
Posted by Γιάννης Καλλιάνος - Giannis Kallianos on Monday, June 9, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υποβρύχιος καθαρισμός της λίμνης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές του καλοκαιριού
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με πέντε οχήματα
Πού προβλέπει ισχυρά φαινόμενα η ΕΜΥ
Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Κοινή πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και των ιδιοκτητών του ιστορικού χώρου
««Δεν είναι πλέον σενάρια, είναι η νέα πραγματικότητα», τονίζει ο μετεωρολόγος
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έντονη κεραυνική δραστηριότητα αναμένεται τις επόμενες ώρες
Και γιατί τους δίνονται ονόματα
Τον εντόπισαν Λιμενικοί
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση για το επόμενο διήμερο και τις περιοχές που θα επηρεαστούν
Πού βρίσκεται η κτηνοτροφική μονάδα
Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο σημείο εξακολουθεί να επιχειρεί ισχυρή δύναμη έως ότου η πυρκαγιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.