- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το κυκλοφοριακό ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην Αθήνα
3 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Αττική
Το κυκλοφοριακό στην Αττική, ως σύνθετο πρόβλημα, δεν επιδέχεται απλές λύσεις, αλλά απαιτεί πολυεπίπεδες δράσεις
Σήμερα στην Αττική κυκλοφορούν περίπου 3.000.000 αυτοκίνητα, με το κυκλοφοριακό να αποτελεί κυρίαρχο καθημερινό πρόβλημα. Πλέον το κόστος μετακίνησης έγινε πολύ μεγάλο, ενώ το άγχος, τα νεύρα ,η αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων λόγω σημαντικών καθυστερήσεων στους δρόμους και η κούραση είναι καθημερινό φαινόμενο.
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δημιουργείται λόγω της μεγάλης αύξησης του μόνιμου πληθυσμού και των επισκεπτών στο λεκανοπέδιο, οι ανεπαρκείς συγκοινωνίες, η μεγάλη αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων και η έλλειψη επαρκών χώρων στάθμευσης.
Φυσικά ευθύνεται με μέγιστο βαθμό η εσφαλμένη χωροταξική κατανομή των εμπορικών καταστημάτων, που επιβαρύνουν και επιβραδύνουν την κίνηση των οχημάτων, ο άναρχος εφοδιασμός των καταστημάτων σε ώρες σε κυκλοφοριακής αιχμής, τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω βλαβών ή μικροσυγκρούσεων και η καταχρηστική χρήση του αυτοκινήτου ακόμη και για μικρές αποστάσεις.
Το κυκλοφοριακό, ως σύνθετο πρόβλημα, δεν επιδέχεται απλές λύσεις, αλλά απαιτεί πολυεπίπεδες δράσεις. Είναι βέβαιο ότι η κεντρική διοίκηση είναι σε θέση να προωθήσει έργα και λοιπές παρεμβάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν αδρανείς. Δεν αρκούν μόνο οι προσπάθειες της πολιτείας αλλά πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να βρεθούν λύσεις.
Πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση και οι πολίτες, πρέπει όλοι μαζί να δράσουν για να βελτιωθεί η κατάσταση. Θα πρέπει να υπάρξει περιορισμός της χρήσης του αυτοκινήτου, συνεπιβατισμός, απελευθέρωση όλων των κεντρικών αρτηριών από την παράνομη στάθμευση, δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης με τη δημιουργία υπογείων χώρων στάθμευσης, αξιοποίηση της μικροκινητικότητας και ενός δικτύου από και προς τους σταθμούς των μετρό.
Για το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ι.Χ.Ε. Αυτοκινήτων. Θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ, Ακαδημίας 50 και Ασκληπιού) την ερχόμενη Κυριακή (11.00 π.μ.) με ελεύθερη είσοδο.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικών Αυτοκινήτων είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο και συστάθηκε με την υπ'αριθ. 777/99 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με έδρα την Αθήνα και μέλη του είναι ιδιοκτήτες Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων. Μεταξύ των σκοπών του Συλλόγου είναι και η ανάληψη οργανωμένης δράσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων και για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Tι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ για την απόφαση
Πειραματιζόταν συνεχώς με το φως, την ύλη, την τεχνολογία, τη γεωμετρία
Πριν από τον Μάιο του 2027 παραδίδεται το Flyover λέει ο Ταχιάος
Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων
Η ναρκωτική ουσία είχε αναμειχθεί σε μορφή σκόνης με νόμιμο φορτίο ιχθυάλευρων
Σφοδρότατες βροχές στην περιοχή
Οι καταγγελίες της έγιναν viral στη Βρετανία
Οι απαντήσεις του Παύλου Μαρινάκη μετά το δυστύχημα με τις πέντε νεκρές εργάτριες
11 παιδιά έμειναν ορφανά μετά τη φονική έκρηξη
Δωρεάν βιωματικά μαθήματα για 400 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου - Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις
Νωρίτερα είχαν αναφερθεί προβλήματα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας
Για τον τρίτο τραυματία, οι ιατροί έκριναν ότι απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβαση
Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συνδρομητές
Κοινότητα επιστρατεύει πρωτότυπους τρόπους για να καλύψει το κενό - Ενδιαφέρον από τις πρώτες ώρες για τη θέση
Τι ισχύει για τον εκκλησιασμό
Η ονοματοδοσία αποτελεί εργαλείο έγκαιρης προειδοποίησης και συντονισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Μήνυμα αλληλεγγύης στον ιρανικό λαό εν μέσω των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων
Συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.