- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λέκκας για σεισμό στη Μυτιλήνη: Θέλει παρακολούθηση, είχαμε 8 μετασεισμούς
«Η περιοχή έχει υψηλή σεισμικότητα ειδικά στις παρακείμενες περιοχές της Τουρκίας», δήλωσε ο σεισμολόγος
Σεισμός στη Μυτιλήνη: «Θέλει παρακολούθηση, είχαμε 8 μετασεισμούς», λέει ο Λέκκας
Για το σεισμό που «χτύπησε» τη Μυτιλήνη το βράδυ της Τρίτης μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας και τον χαρακτήρισε ως «επανάληψη» του σεισμού των 4,9 Ρίχτερ της 7ης Ιανουαρίου 2023.
Συγκεκριμένα, όπως είπε «ο σεισμός δεν έχει προκαλέσει επιπτώσεις παρά μόνο μερικές κατολισθήσεις. Ακολούθησαν 8 μετασεισμοί μέχρι 2,5 Ρίχτερ. Φαίνεται να έχουμε σταδιακή εκτόνωση του φαινομένου. Δεν πρέπει να ανησυχούμε, οι κατασκευές στο νησί αντέχουν μεγαλύτερους σεισμούς».
«Θέλει παρακολούθηση ο σεισμός, η περιοχή έχει υψηλή σεισμικότητα ειδικά στις παρακείμενες περιοχές της Τουρκίας», είπε στη συνέχεια.
Τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις δημοτικές ενότητες Μανταμάδου, Μήθυμνας και Πέτρας του Δήμου Δυτικής Λέσβου θα παραμείνουν κλειστά προκειμένου να ελεγχθούν τα σχολικά κτήρια για τυχόν επιπτώσεις από τον σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Κατολισθήσεις βράχων από τον ισχυρό σεισμό
Ο σεισμός, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 22:48 και είχε επίκεντρο 10χλμ ανατολικά βορειοανατολικά της Μύθημνας, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στα 13,9χλμ.
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πολλές περιοχές του νησιού, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι έγινε αισθητός και σε γειτονικά νησιά, όπως η Χίος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου λόγω κατακρήμνισης βράχων, έχει κλείσει ο δρόμος Αργένου - Βαφειού, στην θέση «Αγ. Ανάργυροι».
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλες ζημιές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.