- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καρκίνος του μαστού: Ενημερωτική δράση για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»
Ο Οκτώβριος είναι μήνας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού
Καρκίνος του μαστού: Ενημερωτική δράση για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2024
Ενημερωτική δράση για το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού «Φώφη Γεννηματά» θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2024, με στόχο την ευαισθητοποίηση των γυναικών. Άλλωστε, ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.
Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού «Φώφη Γεννηματά», υπολογίζεται ότι περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα ασθενήσουν από Καρκίνο του Μαστού σε κάποια φάση της ζωής τους. Ο Καρκίνος του Μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες και είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη χώρα μας είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες, με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στα 7.500κάθε χρόνο.
Καρκίνος του Μαστού: Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»
Στην Ελλάδα υλοποιείται το Πρόγραμμα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ», στο οποίο περιλαμβάνεται η δωρεάν διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας, καθώς και κλινικής εξέτασης και υπερηχογραφήματος (σε περίπτωση ευρήματος ή σε ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης), δίνοντας την ευκαιρία στις γυναίκες να θωρακίσουν την υγεία τους. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 45 έως 74 ετών και είναι το πρώτο ολοκληρωμένο Εθνικό Πρόγραμμα που υλοποιείται στη χώρα μας, για την Πρόληψη.
Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας από τους αρμόδιους φορείς υγείας για την επικοινωνία του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ»στον κοινό στόχο, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 1η ΥΠΕ Αττικής σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών, θα διεξάγει Ενημερωτική Δράση, στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2024,από τις 10:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ.
έξω από την αίθουσα του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος και
στο πεζοδρόμιο της στάσης Μέγαρο Μουσικής, επί της Βασιλίσσης Σοφίας 68.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς σημειώθηκε η τραγωδία
Ασύλληπτο βίντεο από κάμερα ασφαλείας αποτυπώνει την ταχύτητα που εξαπλώνονται η πυρκαγιά
Η ανακοίνωση της Hellenic Train
Σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική
Ανιχνεύτηκαν υψηλές συγκεντρώσεις THC και μη εγκεκριμένη CBD σε εισαγόμενο γλύκισμα
Στις πληγείσες περιοχές ο Ευάγγελος Τουρνάς
Δείτε το timelapse βίντεο
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Καλύτερη η εικόνα - Σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα
Τα ευρήματα που εντόπισαν οι πραγματογνώμονες
Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Αμετάβλητο το θερμό σκηνικό - Πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά
Έχουν την τιμητική τους και περιμένουν τις ευχές μας...
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.