- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με 3,5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών το νέο Γυμνάσιο-στολίδι της Γλυφάδας
Δείτε πως θα γίνει το νέο κτιριακό συγκρότημα
Γυμνάσιο Γλυφάδας: Πώς θα γίνει το νέο κτιριακό συγκρότημα που θα κατασκευαστεί σε έκταση στη Β’ Ζώνη του Υμηττού
Το πράσινο φως για την κατασκευή νέου υπερσύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο θα στεγαστεί το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, δυναμικότητας 265 μαθητών, άναψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος ανταποκρινόμενος θετικά σε αίτημα του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου.
Σήμερα το Γυμνάσιο στεγάζεται σε μισθωμένο -από την δεκαετία του 1990-κτίριο το οποίο όμως ούτε έχει τους χώρους ούτε πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπει το σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για τα σχολεία, από την πρόσβαση μαθητών με αναπηρία μέχρι την πυρασφάλεια.
Το νέο κτιριακό συγκρότημα
Το νέο κτιριακό συγκρότημα θα ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός νέου σύγχρονου Γυμνασίου, με τις προδιαγραφές που ορίζονται στα κτιριολογικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, με βάση αισθητικά κριτήρια του συγκεκριμένου τοπίου, κριτήρια χρήσης, ασφάλειας, κόστους, περιβαλλοντικών όρων και βιωσιμότητας.
Το κτιριακό συγκρότημα θα κατασκευαστεί σε έκταση στη Β’ Ζώνη του Υμηττού που έχει εξασφαλίσει ο δήμος Γλυφάδας από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, δηλαδή τον πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
Παράλληλα, ο δήμος έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες κι έτσι εκτιμάται ότι το αργότερο σε δύο χρόνια, το νέο συγκρότημα θα είναι ετοιμο έτσι ώστε να υποδεχθεί τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας από τη σχολική χρονιά 2025-26.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα μηχανήματα, με βάρος άνω των 150 τόνων το καθένα, κατέρρευσαν με ελεγχόμενο τρόπο
Ένα από τα πιο σπάνια είδη στον κόσμο
Φόρος τιμής στην προσφορά του στην επιστήμη και στην εκπαίδευση
Λόγω εκτέλεσης εργασιών
Σε ποιες στάσεις θα διατεθούν λεωφορεία
Έλεγχοι για «μαύρο χρήμα», περιουσίες και συγγενικά πρόσωπα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Aύξηση παρατηρείται μόνο στην περιφέρεια Κρήτης
Το χρονικό του συμβάντος
Παραμένει στο μικροσκόπιο άτομο του στενού περιβάλλοντος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επιμένει ότι είναι αθώος
Η δημοσιογράφος υπέστη κάταγμα από έκρηξη εξωτερικής μονάδας κλιματισμού
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις
Αυξάνονται οι εμφανίσεις στις ελληνικές θάλασσες το φετινό καλοκαίρι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.