Ελλαδα

Βέροια: «Λιποθύμησα, όταν είδα το κοριτσάκι κάτω, πέθανα» λέει ο οδηγός του ΙΧ που παρέσυρε τις δύο γυναίκες

«Δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα. Ξύπνησα αφού έφτασα στη στάση» είπε ο οδηγός από το νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βέροια: «Λιποθύμησα, όταν είδα το κοριτσάκι κάτω, πέθανα» λέει ο οδηγός του ΙΧ που παρέσυρε τις δύο γυναίκες
Βέροια: «Λιποθύμησα, όταν είδα το κοριτσάκι κάτω, πέθανα» λέει ο οδηγός του ΙΧ που παρέσυρε τις δύο γυναίκες © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΣΙΔΗΣ / EUROKINISSI

Βέροια: Λιποθύμησα στο τιμόνι αναφέρει ο οδηγός - «Δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα. Ξύπνησα αφού έφτασα στη στάση» είπε ο οδηγός από το νοσοκομείο 

Τα όσα συνέβησαν στο μοιραίο δυστύχημα στη Βέροια περιέγραψε ο οδηγός του ΙΧ που χτύπησε θανάσιμα τις δύο γυναίκες που βρίσκοντας στη στάση περιμένοντας το λεωφορείο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d09sf3f703c1)

Ο 64χρονος οδηγός μίλησε στη κάμερα του Alpha μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλέυεται και ανέφερε πως: ««Κάποια στιγμή ένιωσα μια ζαλάδα. Πρόλαβα να σκεφτώ να σταματήσω δεξιά στο γήπεδο αλλά δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, χάθηκα τελείως. Ξύπνησα αφού έφτασα στη στάση. Λιποθύμησα. Όταν είδα το κοριτσάκι κάτω, πέθανα. Δεν υπάρχουν λόγια. Ο Θεός να δίνει δύναμη στις οικογένειές τους. Ό,τι κι αν πω εγώ, δεν. Μακάρι να μπορούσα να κάνω οτιδήποτε».

«Έχω πάθει σοκ» είπε ο οδηγός του λεωφορείο που είδε το δυστύχημα

Από την πλευρά του ο οδηγός του λεωφορείου που είδε το αυτοκίνητο να χτυπάει τις δυο άτυχες γυναίκες, περιγράφει: «Καθώς πλησίαζα, δεν είδα το αυτοκίνητο από απέναντι. Ξαφνικά βλέπω το αυτοκίνητο να χτυπάει στη στάση τις γυναίκες. Λέω ''τι γίνεται;''. Έχω πάθει ένα σοκ. Κατέβηκα να ψάξω τη δεύτερη γυναίκα, πήγαινα γύρω γύρω από την στάση, δεν μπορούσα να την βρω και λέω ''τι έγινε; μήπως είδα μία γυναίκα;''. Έτρεχε πάρα πολύ, χτύπησε με πολλή δύναμη».

To χρονικό του περιστατικού και οι μαρτυρίες

Τραγωδία καταγράφηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (1/4) στη Βέροια, όταν αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου τραυματίζοντας θανάσιμα δύο γυναίκες, 68 και 20 ετών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d08qrge9k8g9)

Οι μαρτυρίες από το χώρο του δυστυχημάτος συγκλονίζουν τονίζοντας πως « η 68χρονη από τη σύγκρουση πετάχτηκε στο διπλανό σπίτι».

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

«Άκουσα έναν φοβερό θόρυβο και βγήκα στο μπαλκόνι. Είδα τον τοίχο πεσμένο. Η 68χρονη από την σύγκρουση πετάχτηκε στο διπλανό σπίτι. Την ξέραμε χρόνια. Ήταν γειτόνισσά μου, ακόμα δεν έχουμε πιστέψει τι έχει συμβεί», αναφέρει κάτοικος της περιοχή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d08tl0zxatsp)

Από την ώρα που έγινε το σοκαριστικό τροχαίο κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο έρχονται να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη των γυναικών. Οι κάτοικοι του χωριού Πατρίδα μιλούν για τα καλύτερα λόγια για την 68χρονη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d08to5kzspnl)

Στην εκπομπή Τ-live μίλησε και ο πρόεδρος του χωριού λέγοντας ότι είναι μια μαύρη μέρα για το χωριό και υποστηρίζοντας ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος και τρέχουν πολύ. «Ψάχναμε την κυρία να βρούμε πού ήταν και στα 25 μέτρα μακριά. Εφυγε πάνω από τα κάγκελα, πέρασε την πέργκολα και έπεσε 25 μέτρα μακριά», είπε για την 68χρονη γυναίκα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d08sksgmad0x)

«Είχε έρθει από τα Γιαννιτσά στο χωριό για να δει τη θεία της που θα έκανε ένα χειρουργείο. Περίμενε στη στάση για να πάρει το λεωφορείο για να πάει στο νοσοκομείο», ανέφεραν συμμαθητές της από το ΤΕΙ. Η 20χρονη σπούδαζε νοσηλευτική. «Το έμαθε πριν μια ώρα, την έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε, δεν πήγαινε το μυαλό μου. Ηταν το καλύτερο κορίτσι», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Δικογραφία σε βάρος του 64χρονου οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου και παρέσυρε στον θάνατο δύο γυναίκες -μία 68χρονη ημεδαπή και μία 20χρονη από την Αλβανία- σχηματίζεται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. σε σχέση με το τραγικό συμβάν αναφέρεται:

«Σήμερα (1 Απριλίου 2024) και ώρα 09:40 περίπου, στο 6ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Βέροιας – Σκύδρας, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 64χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου και παρέσυρε 68χρονη ημεδαπή γυναίκα και 20χρονη αλλοδαπή γυναίκα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους.

Ο 64χρονος οδηγός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική δικογραφία. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας».

Το χρονικό του περιστατικού

Το αυτοκίνητο έπεσε σε στάση στη Βέροια και κατέληξε στην αυλή σπιτιού
Βέροια: Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση - Νεκρή γυναίκα © veriotis.gr

Βέροια: Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση - Νεκρές δύο γυναίκες

Σύμφωνα με το veriotis.gr, ήταν περίπου 10 το πρωί όταν οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου που εκινείτο στον κεντρικό δρόμο της Πατρίδας, κατευθυνόμενος προς Νάουσα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, το οποίο εξετράπη της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε επάνω σε στάση αστικού λεωφορείου, ακριβώς απέναντι από το γήπεδο της Πατρίδας, χτύπησε σε τσιμεντένια περίφραξη και τούμπαρε σχεδόν μέσα στην αυλή ενός σπιτιού. Εκείνη την ώρα στη στάση περίμεναν δύο γυναίκες, μια ηλικιωμένη 68 ετών και μια κοπέλα περίπου 20 ετών, οι οποίες τραυματίστηκαν σοβαρά. Το αυτοκίνητο χτύπησε την ηλικιωμένη η οποία πετάχτηκε και σύρθηκε για αρκετά μέτρα, χτύπησε σε περίφραξη και κατέληξε σοβαρά τραυματισμένη μέσα σε αυλή σπιτιού.

Από τον δυνατό θόρυβο της σύγκρουσης ο κόσμος πετάχτηκε από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. Μια γυναίκα, στο σπίτι της οποίας κατέληξε το ΙΧ, εντόπισε, λίγα μέτρα πιο πέρα, τραυματισμένη τη γυναίκα η οποία δεν είχε σφυγμό και ήταν σοβαρά τραυματισμένη, όπως ανέφερε στο veriotis.gr. Ασθενοφόρο έφτασε άμεσα στο σημείο και οι διασώστες προχώρησαν σε ΚΑΡΠΑ προκειμένου να επαναφέρουν τη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας. Η ηλικιωμένη υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά της.

Βέροια: Κατέληξε και η 20χρονη

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, η 20χρονη δεν φαινόταν να έχει τις αισθήσεις της, ωστόσο έδειξε να τις ανακτά λίγο μετά, έπειτα και από τις πρώτες βοήθειες που έλαβε από το προσωπικό της ιατρικής μονάδας που βρίσκεται λίγα μέτρα από το σημείο που σημειώθηκε το δυστύχημα. Η κοπέλα μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Βέροιας, βαρύτατα τραυματισμένη, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή. Τελικά, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και η 20χρονη έφυγε από τη ζωή. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr, ο οδηγός του ΙΧ, απεγκλωβίστηκε από το αυτοκίνητο, από το παράθυρο του οδηγού, έχοντας τις αισθήσεις του και τραυματισμένος στο πρόσωπο, λέγοντας ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματός του γιατί ζαλίστηκε.

Διαβάστε επίσης για το σχέδιο της πάταξης των τροχαίων δυστυχημάτων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ