Ελλαδα

Επιστολή για νέο μάρτυρα έστειλε στις αρχές ο δικηγόρος της Μαίρης Χρονοπούλου

Ερωτηματικά για τις συνθήκες τραυματισμού που οδήγησαν στον θάνατο την ηθοποιό

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαίρη Χρονοπούλου
Μαίρη Χρονοπούλου - Θάνατος: Επιστολή για νέο μάρτυρα © NDPPHOTO

Μαίρη Χρονοπούλου: Έρευνα για τον θάνατο της ηθοποιού - Επιστολή του δικηγόρου της για νέο μάρτυρα

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση θανάτου της Μαίρης Χρονοπούλου. Νέος κύκλος καταθέσεων άνοιξε μετά την εισαγγελική παραγγελία. Ο Δημήτρης Χατζημιχάλης, δικηγόρος και φίλος της ηθοποιού, αμφισβητεί ότι ο τραυματισμός που επέσυρε τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου ήταν ατύχημα. Μάλιστα, έστειλε επιστολή στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας με την οποία ενημέρωνε την ύπαρξη μάρτυρα, ο οποίος γνωρίζει στοιχεία για την υπόθεση.

Επιστολή για νέο μάρτυρα έστειλε στις αρχές ο δικηγόρος της Μαίρης Χρονοπούλου
Μαίρη Χρονοπούλου © NDP PHOTO

Μαίρη Χρονοπούλου - Θάνατος: Επιστολή για νέο μάρτυρα

«Θα ήθελα ακόμα να θέσω υπόψη Σας ότι προ ημερών επικοινώνησε μαζί μου μάρτυρας που γνωρίζει λεπτομέρειες για την υπόθεση και κυρίως για μία ομάδα ατόμων τα οποία απέσπασαν από την αείμνηστη Μαίρη Χρονόπουλου χρήματα και αντικείμενα αξίας, όπως πίνακες, εικόνες κ.λπ. Τα εν λόγω άτομα, μάλιστα, πιθανότατα να εμπλέκονται και σε άλλες έκνομες ενέργειες, που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Δεδομένου ότι ο μάρτυρας είναι υπερήλικας και πρόκειται σύντομα να εισαχθεί στο νοσοκομείο για να εγχειριστεί, επιβάλλεται για ευνόητους λόγους να προβείτε το συντομότερο δυνατόν στην εξέτασή του ώστε να λάβετε κρίσιμα στοιχεία και εν γένει πληροφορίες για την υπόθεση. Σημειωτέον ότι ο μάρτυρας επιθυμεί να μην αποκαλυφθεί ακόμα το όνομά του και να κρατηθεί αυτό κατά το δυνατόν μυστικό, διότι φοβάται τυχόν κακόβουλες ενέργειες εις βάρος του εκ μέρους της ομάδας των ατόμων αυτών», ανέφερε ο Δημήτρης Χατζημιχάλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας προσήλθε στις αρχές και κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή. Στην ίδια επιστολή του ο Δημήτρης Χατζημιχάλης επισημαίνει το γεγονός ότι κατά την απογραφή της περιουσίας της Μαίρης Χρονοπούλου δεν βρέθηκαν ούτε χρήματα, ούτε αντικείμενα αξίας όπως κοσμήματα που σύμφωνα με τον ίδιος είχε η ηθοποιός. «Kατά την απογραφή, δε, που έλαβε χώρα, περιέργως δεν ευρέθη εντός της οικίας της αποβιωσάσης Μαίρης Χρονοπούλου ουδέν χρηματικό ποσό, ούτε τιμαλφή αντικείμενα. Η αξία των κινητών που περιελήφθησαν στην απογραφή εκτιμήθηκε -κατά δήλωση του Προέδρου του "Χαμόγελου του Παιδιού" στο οποίο περιήλθε η οικία της αποβιώσασας- στο ποσό των 4.565 € (!Ι!) που κυριολεκτικά είναι εντελώς μηδαμινό, λαμβανομένου υπόψη του πολύ μεγάλου αριθμού και της σημαντικότατης αξίας των κινητών πραγμάτων (πολλά εξ αυτών πολύτιμα) που υπήρχαν στην οικία της Μαίρης Χρονοπούλου κατά το χρόνο του θανάτου της, και τα οποία είχαν φωτογραφηθεί από φίλους. Σημειωτέον μάλιστα ότι κατά την εν λόγω απογραφή, και σύμφωνα με όσα έχουμε πληροφορηθεί, δεν βρέθηκαν εντός της οικίας ούτε χρήματα ούτε κοσμήματα, παρότι η Μαίρη Χρονοπούλου -όπως είναι γνωστό σε όλα τα οικεία και έμπιστά της πρόσωπα- πάντοτε είχε στο σπίτι της και σημαντικά χρηματικά ποσά για τις τρέχουσες και λοιπές ανάγκες της, αλλά και κοσμήματα σημαντικής αξίας».

«Δεν έχουν εξεταστεί οι τραυματιοφορείς που μετέφεραν τη Μαίρη Χρονοπούλου»

Ο δικηγόρος της Μαίρης Χρονοπούλου σημειώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εξεταστεί οι τραυματιοφορείς του ασθενοφόρου που μετέφεραν την ηθοποιό στο νοσοκομείο. «Μέχρι σήμερα -και παρά τις σχετικές ενέργειες, αλλά και τη σημαντική δημοσιότητα που έχει λάβει το ζήτημα λόγω του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης- δεν έχει ανευρεθεί το ασθενοφόρο που μετέφερε τη Μαίρη Χρονοπούλου προκειμένου οι τραυματιοφορείς να εξεταστούν και να δώσουν λεπτομερή στοιχεία για την κατάστασή της όταν την παρέλαβαν. Τη Μαίρη Χρονοπούλου βρήκε η οικιακή βοηθός της από τη Γεωργία, η οποία ειδοποίησε τον γείτονα και φίλο της Θωμά Χούντα, που μερίμνησε για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Όπως θα διαπιστώσετε από τα μέχρι τούδε στοιχεία της δικογραφίας, έχουν ήδη εξεταστεί ως μάρτυρες στο Α.Τ. Παιανίας φίλοι της Μαίρης Χρονοπούλου, οι οποίοι έχουν εκφράσει υπόνοιες περί διάπραξης κακουργηματικών πράξεων, κι επίσης έχει γίνει διάρρηξη στο σπίτι της λίγες μέρες μετά τον θάνατό της με άγνωστο δράστη και άγνωστο επίσης αποτέλεσμα. Κατά την άποψή μας, είναι απαραίτητο να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου της αείμνηστης Μαίρης Χρονοπούλου, για την οποία μάλιστα υπάρχει μεγάλη αγάπη και εκπεφρασμένο ενδιαφέρον του κοινού, καθώς τόσο το σημείο στο οποίο βρέθηκε το άψυχο κορμί της, πάνω σε ένα χαλί στο χώρο της τραπεζαρίας, σε απόσταση κάποιων μέτρων από τα τρία σκαλιά που οδηγούν στις κρεβατοκάμαρες, όσο και η θέση στην οποία βρέθηκε αυτό, με το κεφάλι, δηλ., προς το μέρος των σκαλοπατιών και τα πόδια προς τα μπρος, δεν δικαιολογούν τη σφοδρότητα του χτυπήματος στο δεξιό μέρος του μετώπου της Μαίρης Χρονοπούλου, πάνω από την κόγχη του δεξιού ματιού».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d07wqb0hh7nd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ