Ελλαδα

Ξεκίνησε η δίκη του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου - Κατηγορείται για τον βιασμό της Έλενας Αθανασοπούλου

Η μήνυση της ηθοποιού για σεξουαλική κακοποίησής της το 2010

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος
Δίκη σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου: Με έπιασε σεξουαλικά και είπε ότι ήταν πατρικό χάδι © NDP PHOTO

Κώστας Κωστόπουλος: Ξεκίνησε η δίκη του σκηνοθέτη - Η μήνυση της Έλενας Αθανασοπούλου για βιασμό το 2010

Η δίκη του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου ξεκίνησε σήμερα (19.3) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ο Κώστας Κωστόπουλος κατηγορείται για βιασμό σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, τον Ιούλιο του 2010, υπόθεση που έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από μήνυση της ηθοποιού, πριν δύο χρόνια, στο πλαίσιο του κινήματος meToo.

Κώστας Κωστόπουλος: Ξεκίνησε η δίκη του σκηνοθέτη

Με την έναρξη της διαδικασίας ο 58χρονος σκηνοθέτης δήλωσε ότι αρνείται την κατηγορία, θέση που εκφράζει από την αρχή της ποινικής υπόθεσης, ισχυριζόμενος πως δεν υφίσταται βιασμός, αλλά επαφή με τη συναίνεση της, 21 ετών τότε, μηνύτριας.

Ηθοποιοί στην αίθουσα του δικαστηρίου - Ποιοι βρίσκονται στο πλευρό του σκηνοθέτη, ποιοι υπέρ της ηθοποιού

Η δίκη διεξάγεται με την παρουσία πολλών καλλιτεχνών, ηθοποιών από τον χώρο του θεάτρου και τηλεοπτικών σήριαλ, που βρίσκονται στο δικαστήριο είτε για να καταθέσουν υπέρ της καταγγέλουσας ηθοποιού είτε υπέρ του σκηνοθέτη. Μεταξύ αυτών που βρίσκονται στην πλευρά του θύματος της υπόθεσης είναι οι ηθοποιοί Μαρκέλλα Γιαννάτου, Μαρία Τζομπανάκη και Κατερίνα Διδασκάλου. Ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ο οποίος εξαιτίας της υπόθεσης παραιτήθηκε από την σκηνοθεσία γνωστής τηλεοπτικής σειράς μυθοπλασίας, έχουν δηλωθεί ανάμεσα σε άλλους οι Κώστας Αρζόγλου, Βύρων Κολάσης, Μέλπω Κωστή και Χρήστος Ξηρογιάννης.

Πρώτη κατάθεση ενώπιον του δικαστηρίου είναι αυτή της μηνύτριας που ξεκίνησε να εξιστορεί όσα ισχυρίζεται ότι υπέστη από τον κατηγορούμενο, στις αρχές του καλοκαιριού του 2010 μετά από έξοδο με τον σκηνοθέτη, με τον οποίο είχε φιλική σχέση, κατά τη διάρκεια της οποίας ζαλίστηκε από αλκοόλ ή άλλη ουσία -όπως αναφέρει- και έχασε τις αισθήσεις της. Η ηθοποιός αναφέρει πως ο βιασμός της έγινε μέσα στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου σε ερημικό πάρκινγκ.

Κώστας Κωστόπουλος: Η καταγγελία της Έλενας Αθανασοπούλου

Η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου έχει καταγγέλλει τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο για τον βιασμό της πριν από 14 χρόνια, το 2010, όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο της υποκριτικής. «Μιλάμε για ένα άγριο περιστατικό που έπρεπε να το μάθουν και τα δικά μου πρόσωπα δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί πέρασα από πολλά στάδια θυμού, θλίψης, οργής, πένθους, εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε, ήμουν 21» δηλώνει στην ΕΡΤ η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ηθοποιός, ο γνωστός σκηνοθέτης διατηρούσε μαζί της φιλικές σχέσεις. Ένα βράδυ την κάλεσε για δείπνο και μετά θα ακολουθούσε έξοδος με κοινούς φίλους. Όπως ισχυρίζεται στη μήνυση της, ο 58χρονος φρόντισε να γίνει άφθονη κατανάλωση αλκοόλ. Αφού η νεαρή κοπέλα ένιωσε αδιαθεσία οδηγήθηκαν στο αμάξι όπου φέρεται να τη βίασε. Η 33χρονη σήμερα Έλενα τονίζει πως το ελληνικό MeToo της έδωσε θάρρος να προβεί στην καταγγελία. Μετά τη μήνυση της Έλενας Αθανασοπούλου η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης και δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. 

Τον περασμένο Μάιο, ο Κώστας Κωστόπουλος μήνυσε την Έλενα Αθανασοπούλου, σημειώνοντας: «Δεν θα αφήσω τη συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή». Τον Οκτώβριο του 2022, στον Κώστα Κωστόπουλου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του είχε ζητήσει επίσκευση των διαδικασιών, υποστηρίζοντας από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει διαπράξει την αποδιδόμενη πράξη. 

Αθανασοπούλου: Ξέσπασε σε λυγμούς μιλώντας για την καταγγελία βιασμού της από σκηνοθέτη - «Αυτός...»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ