Ελλαδα

Ελεύθερος ο Κώστας Κωστόπουλος με όρο την αποχή του από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα

Είχε καταγγελθεί από την ηθοποιό Έλενα Αθανασοπούλου για βιασμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος
© NDP

Κώστας Κωστόπουλος: Ελεύθερος μετά την απολογία του για τον βιασμό της Έλενας Αθανασοπούλου - Η καταγγελία της ηθοποιού και η απόφαση του δικαστηρίου

Ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της υποχρεωτικής αποχής του από κάθε δραστηριότητα καλλιτεχνικής φύσεως, μετά την απολογία του για βιασμό νεαρής ηθοποιού το 2010.

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος τον περασμένο Μάιο ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη σκηνοθεσία του δημοφιλούς σίριαλ «Σασμός» εξαιτίας της υπόθεσης, ήρθε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη όταν μηνύθηκε από την ηθοποιό Έλενα Αθανασοπούλου τον περασμένο Απρίλιο. Η ηθοποιός αναφέρει στη μήνυσή της ότι το 2010 ο κατηγορούμενος, μετά από δείπνο που είχαν, την οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε απόμερο σημείο και τη βίασε. Για την υπόθεση διενεργήθηκε εισαγγελική έρευνα, η οποία τον περασμένο Οκτώβριο κατέληξε στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του σκηνοθέτη.

Απολογούμενος ο Κώστας Κωστόπουλος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας πως η ηθοποιός λέει ψέμματα για λόγους δημοσιότητας. Επίσης, φέρεται να υποστηρίζει ότι με το φερόμενο θύμα είχε μία περιστασιακή γνωριμία και τίποτε άλλο.

Κώστας Κωστόπουλος: Η καταγγελία της Έλενας Αθανασοπούλου

Η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου έχει καταγγέλλει τον σκηνοθέτη για τον βιασμό της πριν από 13 χρόνια, το 2010, όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο της υποκριτικής. «Μιλάμε για ένα άγριο περιστατικό που έπρεπε να το μάθουν και τα δικά μου πρόσωπα δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί πέρασα από πολλά στάδια θυμού, θλίψης, οργής, πένθους, εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε, ήμουν 21» δηλώνει στην ΕΡΤ η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ηθοποιός, ο γνωστός σκηνοθέτης διατηρούσε μαζί της φιλικές σχέσεις. Ένα βράδυ την κάλεσε για δείπνο και μετά θα ακολουθούσε έξοδος με κοινούς φίλους. Όπως ισχυρίζεται στη μήνυση της, ο 58χρονος φρόντισε να γίνει άφθονη κατανάλωση αλκοόλ. Αφού η νεαρή κοπέλα ένιωσε αδιαθεσία οδηγήθηκαν στο αμάξι όπου φέρεται να τη βίασε. Η 33χρονη σήμερα Έλενα τονίζει πως το ελληνικό MeToo της έδωσε θάρρος να προβεί στην καταγγελία. Μετά τη μήνυση της Έλενας Αθανασοπούλου η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης και δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. 

Τον περασμένο Μάιο, ο Κώστας Κωστόπουλος μήνυσε την Έλενα Αθανασοπούλου, σημειώνοντας: «Δεν θα αφήσω τη συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή». Τον Οκτώβριο του 2022, στον Κώστα Κωστόπουλου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του είχε ζητήσει επίσκευση των διαδικασιών, υποστηρίζοντας από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει διαπράξει την αποδιδόμενη πράξη. 

Αθανασοπούλου: Ξέσπασε σε λυγμούς μιλώντας για την καταγγελία βιασμού της από σκηνοθέτη - «Αυτός...»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ