Ελλαδα

Η «πολική μπάλα» πάνω από την πόλη

Το κύμα κακοκαιρίας έφτασε στην Αθήνα - Έντονη βροχόπτωση αυτήν την ώρα - Χαλαζόπτωση νωρίτερα - Μήνυμα του 112

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η «πολική μπάλα» πάνω από την πόλη

Κακοκαιρία στην Αθήνα: Έντονη βροχόπτωση αυτήν την ώρα - Χαλαζόπτωση νωρίτερα - Μήνυμα του 112 για επικίνδυνα φαινόμενα στην Αττική και στην Εύβοια

Έντονο χαλάζι πέφτει αυτή την ώρα στην Αττική, την ίδια ώρα που η βροχόπτωση δυναμώνει προκαλώντας αρκετά προβλήματα. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο λεκανοπέδιο διεξάγεται με αρκετή δυσκολία αφού αρκετοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Στις 10.58 ενεργοποιήθηκε η ενημέρωση από το 112 στους κατοίκους του λεκανοπέδιο, καλώντας τους να μην μετακινούνται εαν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος και φυσικά, όσοι χρειαστεί να βγουν από το σπίτι τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Tην ίδια ώρα οι κεραυνοί πέφτουν λόγω της κακοκαιρίας με καταιγιστικό ρυθμό. Η ιστοσελίδα blitzortung.org δείχνει live τις πτώσεις των κεραυνών σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη και φυσικά και στην Ελλάδα.
unnamed__16_
Το κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί πέντε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ η τροχαία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για μικροσυγκρούσεις. Ιδιαίτερα προβλήματα καταγράφονται στα νότια προάστια, στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. Επιπλέον, το τελευταίο 10λεπτο συνεχείς είναι οι κλήσεις σε Σταμάτα (βόρεια Αττική) και κατά μήκος της Πειραιώς για πλημμυρισμένα σπίτια/καταστήματα. Τουλάχιστον 15 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στο κέντρο της Χαλκίδας.

Λεωφόρος Αμφιθέας Παλαιό Φάληρο τώρα Video Βατίστας Πλουμίδης

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, January 26, 2023
Το κύμα κακοκαιρίας στην Αττική ξεκίνησε λίγο μετά τις εννέα το πρωί. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε απέραντα πάρκινγκ καθώς λόγω της βροχόπτωσης, πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το δικό τους μεταφορικό μέσο. Με αποτέλεσμα το κυκλοφοριακό πρόβλημα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Τροχαίας, να είναι έντονο σε όλους τους δρόμους, είτε σε κεντρικές αρτηρίες, είτε σε  συνοικίες.
Καιρός - Κακοκαιρία στην Αττική
ψ © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
Καιρός - Κακοκαιρία στην Αττική
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
Καιρός - Κακοκαιρία στην Αττική
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Κακοκαιρία στην Αττική: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση

Σε διακοπή της κυκλοφορίας σε δρόμους της Αθήνας προχώρησε η Αστυνομία λόγω της έντονης βροχόπτωσης και υπερχείλισης υδάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση απο την ΕΛΑΣ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους:

  • Επι της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραια.
  • Επι της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Χαμοστέρνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα.
  • Επι της Νέας Παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (λίγο πριν την υπόγεια σήραγγα) στο ύψος του Σταύρος Νιάρχος.
  • Επί της οδού Ωκεανίδων από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Μαραθώνος στην περιοχή του Ασπρόπυργο.
  • Στην έξοδο Λαχανά επί της λεωφόρου Κηφισού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία
  • Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα, απο το ύψος της οδού Ανθέων έως την οδό Ζέππου.

Μήνυμα από το «112» και στην Εύβοια

Μήνυμα από το 112 εστάλη και στην Εύβοια καθώς το νησί πλήττεται από σφοδρές καταιγίδες.

Ειδικότερα, από τις πρωινές ώρες, ισχυρή καταιγίδα «χτυπά» την Χαλκίδα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη Θράκη.

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.
Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 5 με 8 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 8 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 13 με 15 βαθμούς ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ