Ελλαδα

Βίντεο - ντοκουμέντο των τρομοκρατών να τοποθετούν τη βόμβα σε τράπεζα στα Πετράλωνα

Καρέ-καρέ οι κινήσεις - Ειδοποίησαν και πεζούς να μη περάσουν από το σημείο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τους τρομοκράτες να τοποθετούν τη βόμβα σε τράπεζα στα Πετράλωνα
Βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τους τρομοκράτες να τοποθετούν τη βόμβα σε τράπεζα στα Πετράλωνα © Mega/Glomex

Τρομοκράτες - Πετράλωνα: Βίντεο ντοκουμέντο - Καρέ-καρέ οι κινήσεις - Ειδοποίησαν και πεζούς να μη περάσουν από το σημείο

Νέα βίντεο φέρνουν έρχονται στη δημοσιότητα από τον τρόπο δράσης των τρομοκρατών. Στις 25 Ιανουαρίου του 2024 σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με το ρεοπρτάζ του Mega, στο πρώτο βίντεο φαίνεται ο δράστης να κάνει μία προσπάθεια να παραβιάσει τα ρολά και στη συνέχεια αφήνει τον μηχανισμό χωρίς να τον ενεργοποιήσει και τρέχει.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czkbpv4mfn49)

Στο δεύτερο βίντεο, σχεδόν πέντε λεπτά αργότερα, πλησιάζει ξανά την τράπεζα, πυροδοτεί τον μηχανισμό και τρέχει προκειμένου να βρει τους συνεργούς του. Μάλιστα στο ίδιο βίντεο διακρίνονται και δύο πεζοί να περπατούν προς την τράπεζα και ο δράστης τρέχοντας τους ενημερώνει να κατευθυνθούν προς τα πίσω, καθώς επρόκειτο να εκραγεί η βόμβα.

Στο τρίτο βίντεο φαίνεται ο δράστης λίγα λεπτά προτού φτάσει στην τράπεζα, να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο της γυναίκας και να ανεβαίνει στη μηχανή του συνεργού του και να κινούνται προς το σημείο της επίθεσης.

Προφυλακιστέοι οι έξι συλληφθέντες - Οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν

Προφιλακίστηκαν και οι 6 από τους 10 συλληφθέντες μέλη της «Σύμπραξης Εκδίκησης» που κατηγορούνται για σωρεία τρομοκρατικών ενεργειών.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που φέρονται να είναι υπόλογοι οι συλληφθέντες για τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι και η αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czk90v9cfiy1)

Οι κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί 

Στους συλληφθέντες έχουν αποδοθεί από την Εισαγγελία έξι βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πέντε πλημμεληματικού βαθμού, που αφορούν δράση τρομοκρατικής οργάνωσης.

  • Διεύθυνσης , ένταξης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης
  • Τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας
  • Τρομοκρατικής πράξης έκρηξης κατ΄εξακολούθηση τετελεσμένης και σε απόπειρα
  • Τρομοκρατικής πράξης κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών
  • Τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης οπλοκατοχής και Τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς.

Ανάμεσα στα έξι άτομα είναι μία γυναίκα η οποία φέρεται να σχετίζεται με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και δύο εν ενεργεία στρατιωτικοί πυροτεχνουργοί στην ειδικότητα, ο ένας κάτοικος Νέας Σμύρνης και ο άλλος Παλλήνης. Ήταν κανονικά στο σώμα.

Ο ένας είχε μακρά αναρρωτική άδεια, ο άλλος είχε ζητήσει να παραιτηθεί, ωστόσο μέχρι και τη σύλληψή τους ήταν εν ενεργεία στρατιωτικοί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ