Ελλαδα

Μυστήριο με τη σύλληψη δύο ατόμων στα Εξάρχεια - Βρέθηκαν όπλα στο αυτοκίνητό τους

Πώς σχετίζονται με το μπαράζ εμπρησμών και τι ερευνούν οι αρχές

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύλληψη δύο ατόμων στα Εξάρχεια - Βρέθηκαν όπλα στο αυτοκίνητό τους
Σύλληψη δύο ατόμων στα Εξάρχεια - Βρέθηκαν όπλα στο αυτοκίνητό τους © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εξάρχεια: Η σύλληψη 2 ατόμων που είχαν όπλα στο αυτοκίνητό τους και η σχέση τους με τους εμπρησμούς

Δύο άτομα που δεν φαίνεται να σχετίζονται με τους εμπρησμούς στα Εξάρχεια αλλά έπεσαν σε μπλόκα αστυνομικών και βρέθηκαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου να κατέχουν οπλισμό, οδηγούνται αυτή τη στιγμή στα κεντρικά της Ασφάλειας.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των ατόμων που προχώρησαν στους εμπρησμούς τριών οχημάτων, αλλά και κάδων απορριμμάτων στα Εξάρχεια, δεν έχουν αποφέρει ακόμη αποτέλεσμα. Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν σχεδόν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, πραγματοποίησαν δεκάδες ελέγχους σε υπόπτους χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο εύρημα που να τους εμπλέκει στις επιθέσεις.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czhf44xb2f6h)

Εξάρχεια: Ποιοι είναι οι δράστες πίσω από τις επιθέσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οι δράστες ήταν οι ίδιοι σε όλες τις επιθέσεις. Μια μικρή ομάδα ατόμων που πρωί πρωί προκάλεσε το μπαράζ των εμπρησμών. Μέχρι και αυτή τη στιγμή, καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, οι οποίες γενικότερα τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουν μια αύξηση.

Οι εμπρησμοί σημειώθηκαν μόλις λίγα 24ωρα μετά την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» η οποία φαίνεται πως αποτελείται από ποινικούς και αντιεξουσιαστές. Οι αστυνομικοί που ερευνούν τις επιθέσεις, δεν αποκλείουν οι εμπρησμοί να αποδωθούν ως «ένδειξη συμπαράστασης» στους συλληφθέντες τρομοκράτες.

Κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες κατοίκων προσπαθούν να συγκεντρωθούν από τους αστυνομικούς σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα στοιχεία των δραστών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ