Ελλαδα

Eν ενεργεία στρατιωτικοί ανάμεσα στους δέκα συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική

Ο ένας υπηρετεί στην Αεροπορία και ο δεύτερος στον Στρατό Ξηράς

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eν ενεργεία στρατιωτικοί ανάμεσα στους δέκα συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Αντιτρομοκρατική: Δύο στρατιωτικοί πυροτεχνουργοί ανάμεσα στους συλληφθέντες

Στον εισαγγελέα Αθηνών αναμένεται να οδηγηθούν οι δέκα συνολικά συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» η οποία κρύβεται, προς το παρόν και σύμφωνα πάντα με τις αρχές, πίσω από πέντε επιθέσεις.

Μεταξύ των δέκα συλληφθέντων, οι τέσσερις είναι ήδη έγκλειστοι φυλακών για διάφορα αδικήματα. Από τους υπόλοιπους έξι, δύο είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί, δύο είναι γνωστοί αντιεξουσιαστές και δύο άτομα που έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για ποινικά αδικήματα, ληστείες και ναρκωτικά.

Η σύμπραξη ποινικών με αναρχικούς, οδήγησε στην σύσταση της συγκεκριμένης οργάνωσης, η οποία σύμφωνα πάντα με την Αντιτρομοκρατική, κρύβεται πίσω και από την αποστολή φακέλου με βόμβα στα γραφείο της προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης, στις αρχές του μήνα. Ο φάκελος, είχε βρεθεί ημέρες αργότερα από την ίδια την πρόεδρο και από πραγματική τύχη και χάρη στον «φύλακα-άγγελο» σύζυγο της, πρώην στρατιωτικό, αποφάσισε να μην τον ανοίξει, αλλά να τον δώσει για έλεγχο. Την ευθύνη για την συγκεκριμένη επίθεση, είχε αναλάβει με προκήρυξη της σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Απάντηση». Μια ομάδα η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παρέπεμπε περισσότερο σε μια ομάδα αντιεξουσιαστών παρά σε «γνήσιους τρομοκράτες». Κάτι που δείχνει να επιβεβαιώνεται από τις συλλήψεις.

Ο ρόλος των δύο στρατιωτικών, ο ένας υπηρετεί στην Αεροπορία και ο δεύτερος στον Στρατό Ξηράς, έχει ενδιαφέρον. Είναι και οι δύο γνώστες στην κατασκευή μηχανισμών, αφού είναι πυροτεχνουργοί. Φέρονται να είναι τα πρόσωπα που παρείχαν στην οργάνωση τους μηχανισμούς και ενδεχομένως τεχνογνωσία σε κάποιους εκ των συλληφθέντων. Η παρουσία τους, ενεργά στην «Σύμπραξη Εκδίκησης» δεν προκύπτει, ωστόσο, φαίνεται να έχουν άμεση σχέση με το κομμάτι του οπλισμού.

Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα σπίτια των συλληφθέντων, βρίσκονται πολεμικό τυφέκιο, πιστόλι, σφαίρες και εκρηκτικά. Όλα αυτά, πρόκειται να αναλυθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Αυτό που θέλουν επίσης οι αρχές να διαπιστώσουν είναι εάν  η εκρηκτική ύλη που εντοπίστηκε έχει σχέση με τις άλλες δύο τρομοκρατικές ενέργειες, αυτή στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί και στο υπουργείο Εργασίας, στο κέντρο της Αθήνας. Οι πιθανότητες ωστόσο, για τους αστυνομικούς, είναι μικρές να αποδειχθεί πως πρόκειται για ύλη από την ίδια παρτίδα, αφού ο τρόπος δράσης της συγκεκριμένης οργάνωσης διαφέρει από τις πέντε επιθέσεις της «Σύμπραξης».

Εκτός, αφήνουν ένα μικρό ενδεχόμενο οι αρχές, και εάν υπάρχει συνδετικός κρίκος των οργανώσεων ο οποίος προμήθευσε με βόμβα από τον ίδιο κατασκευαστή και τις άλλες δύο οργανώσεις που ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Γουδί και την οδό Σταδίου.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ