Ελλαδα

«Ανακαινίζω - Νοικιάζω»: Πρόβλεψη για προκαταβολή μέρους της επιδότησης

Όλες οι αλλαγές του προγράμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ανακαινίζω - Νοικιάζω»: Πρόβλεψη για προκαταβολή μέρους της επιδότησης Όλες οι αλλαγές του προγράμματος
Oι αλλαγές του προγράμματος «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» προβλέπουν προκαταβολή μέρους της επιδότησης © Unsplash / immo RENOVATION

«Ανακαινίζω - Νοικιάζω»: Πρόβλεψη για προκαταβολή μέρους της επιδότησης - Όλες οι αλλαγές του προγράμματος

Στη Βουλή κατατέθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας η ρύθμιση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω».

Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που θα εισαχθεί προς συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη (20/2) θεσπίζεται πρόβλεψη για προκαταβολή μέρους της επιδότησης (50 εκατ. ευρώ) στο Πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω».

«Ανακαινίζω - Νοικιάζω»: Πρόβλεψη για προκαταβολή μέρους της επιδότησης
© Unsplash / Roselyn Tirado

Δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης

Συγκεκριμένα, με τη ρύθμιση που κατατέθηκε, προστίθεται η δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης στους δικαιούχους του προγράμματος. Σκοπός της προσθήκης αυτής είναι η βελτίωση της ελκυστικότητας του προγράμματος και η βέλτιστη δυνατή προσέλκυση και εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών των δικαιούχων.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές με ποσοστό κυριότητας/επικαρπίας ακόμη και ίσο του 50%, ενώ μέχρι πρότινος προβλεπόταν το ποσοστό αυτό έπρεπε να είναι μεγαλύτερο του 50% επί του ακινήτου. Η παραπάνω τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μην αποκλειστούν ζευγάρια ή οικογένειες με ιδανικά μερίδια επί της εκάστοτε ιδιοκτησίας.

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Επιδότηση του κόστους ανακαίνισης κενών κατοικιών

Επιπλέον, με την ρύθμιση το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει το σύνολο του προϋπολογισμού του προγράμματος, ύψους 50 εκ., με την εξεύρεση των αναγκαίων κονδυλίων από τον τακτικό του προϋπολογισμό και στόχο την άμεση εκκίνηση υλοποίησης του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Ανακαινίζω Νοικιάζω» στοχεύει στην αύξηση των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών και αφορά την επιδότηση του κόστους της ανακαίνισης για κενές κατοικίες που θα μισθωθούν, έως 40% επί των τιμολογίων εργασιών και υλικών ανακαίνισης και έως 10.000€. Μέρος της επιδότησης, έως του 50%, μπορεί να δοθεί ως προκαταβολή. Επίσης, στόχος είναι και η αξιοποίηση 12.500 κενών κατοικιών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.