Πολιτικη & Οικονομια

Εντός της εβδομάδας η έναρξη του προγράμματος «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»

Ποιες οι δύο προϋποθέσεις για την ένταξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας
Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Οι προϋποθέσεις ένταξης © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Οι προϋποθέσεις ένταξης και ο στόχος του προγράμματος - Πότε ξεκινά 

Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» αναμένεται να ανοίξει μέσα στην εβδομάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ακινήτων να τα ανακαινίσουν και κατόπιν να τα διαθέσουν στην αγορά. Σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη, το πρόγραμμα αφορά σχεδόν 12.500 κλειστά ακίνητα.  

Προϋπόθεση είναι το μέγεθος του ακίνητου να είναι έως 100 τετραγωνικά μέτρα. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να έχουν ποσοστό ιδιοκτησίας τουλάχιστον 50%. Το επιδοτούμενο πόσο μπορεί να ανέλθει έως και τα 10.000 ευρώ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czkarl1pcgdt)

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Προϋποθέσεις ένταξης

Το πρόγραμμα μπορεί να παρέχει προκαταβολή έως 2000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα με το πέρας των εργασιών, ενώ δύο είναι οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα Ανακαινίζω – Νοικιάζω:

  • Στα εισοδηματικά περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τις 40.000 ευρώ το χρόνο και η ακίνητη περιουσία να μην ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
  • Προβλέπεται πλέον η δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης στους δικαιούχους του προγράμματος. Σκοπός της προσθήκης αυτής είναι η βελτίωση της ελκυστικότητας του προγράμματος και η βέλτιστη δυνατή προσέλκυση και εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών των δικαιούχων.
Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czkanq6sw7s9)

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Στόχος του προγράμματος 

Στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» μπορούν να συμμετέχουν ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές με ποσοστό κυριότητας/επικαρπίας ακόμη και ίσο του 50%, ενώ μέχρι πρότινος προβλεπόταν το ποσοστό αυτό έπρεπε να είναι μεγαλύτερο του 50% επί του ακινήτου. Η παραπάνω τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μην αποκλειστούν ζευγάρια ή οικογένειες με ιδανικά μερίδια επί της εκάστοτε ιδιοκτησίας. Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» στοχεύει στην αύξηση των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών και αφορά την επιδότηση του κόστους της ανακαίνισης για κενές κατοικίες που θα μισθωθούν, έως 40% επί των τιμολογίων εργασιών και υλικών ανακαίνισης και έως 10.000€. Μέρος της επιδότησης, έως του 50%, μπορεί να δοθεί ως προκαταβολή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ