Ελλαδα

Περιμένουν να «μιλήσει» το κινητό του κρεοπώλη για την δολοφονία του Μπάμπη

Γιατί καθυστερούν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 31χρονος Μπάμπης Κούτσικος δολοφονήθηκε στο Μεσολόγγι
Ο Μπάμπης Κούτσικος που δολοφονήθηκε στο Μεσολόγγι

Δολοφονία Μπάμπη Κούτσικου: Στο επίκεντρο το κινητό του κρεοπώλη - Γιατί καθυστερούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων στο κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, το πόρισμα για τον έλεγχο DNA στα ρούχα, το σώμα και τα νύχια του 31χρονου καθώς και τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις αναμένουν οι αρχές προκειμένου να προχωρήσουν σε νέες κλήσεις για καταθέσεις.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, αναμένουν το αργότερο ως αύριο τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα ρούχα, τα νύχια και το σώμα του θύματος, μήπως και προκύψουν ευρήματα που τοποθετούν και άλλα πρόσωπα στο σημείο της δολοφονίας.

Επίσης, μέσα στην εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα των διερευνήσεων στη συσκευή του κατηγορούμενου για την δολοφονία του Μπάμπη, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας να διέγραψε σειρά κλήσεων, μηνυμάτων αλλά και επικοινωνιών σε εφαρμογές πριν, κατά την διάρκεια της δολοφονίας του 31χρονου αλλά και μετά από αυτή. Οι έρευνες ωστόσο συνεχίζονται και για την εξαγωγή των όποιων στοιχείων είναι εφικτό από τον λογαριασμό του θύματος, με τη βοήθεια της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στην οποία διέθετε λογαριασμό, διαμέσου της πρώην συντρόφου του αφού στο όνομα της ήταν η τηλεφωνική σύνδεση που χρησιμοποιούσε τα τελευταία χρόνια.

Δολοφονία Μπάμπη Κούτσικου: Οι απαντήσεις που θα δώσουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις

Παράλληλα οι αστυνομικοί αναμένεται να ζητήσουν από την Ανακρίτρια Μεσολογγίου την επίσπευση των διαδικασιών για την πραγματοποίηση των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων από τα δείγματα που κράτησε κατά την νεκροτομή ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης. Δυστυχώς, όλες οι περιφερειακές ιατροδικαστικές υπηρεσίες, από το 2022 δεν μπορούν να στέλνουν για ιστολογικές εξετάσεις δείγματα και από το 2023 δεν μπορούν να στέλνουν ούτε τοξικολογικές με αποτέλεσμα η όποια διερεύνηση υποθέσεων να έχει πέσει σε …τοίχο.

Για αυτό τον λόγο, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν από την ανακρίτρια να δώσει εντολή τα δείγματα να σταλούν σε άλλο εργαστήριο προκειμένου να έχουν τα αποτελέσματα που ενδεχομένως να ρίξουν φως σε αρκετά κενά που υπάρχουν, ειδικά κατά την διάρκεια της δολοφονίας του Μπάμπη. Οι ιστολογικές εξετάσεις, σύμφωνα με ειδικούς, θα μπορέσουν να δείξουν την ώρα θανάτου του Μπάμπη, πόση ώρα ή ίσως και ώρες έμεινε ζωντανός από την στιγμή που πυροβολήθηκε και άλλα σημαντικά στοιχεία, απαραίτητα για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Η Ανακρίτρια Μεσολογγίου μόλις λάβει τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων και αναλύσεων, πλην τοξικολογικών και ιστολογικών, θα καλέσει εκ νέου τον κατηγορούμενο για συμπληρωματική κατάθεση, μιας και τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί εως τώρα είναι πολλά. Αυτή τη φορά, ελπίζουν οι αρχές, ο κατηγορούμενος να αποφασίσει να μιλήσει για το τι συνέβη τη μοιραία νύχτα της 4ης Ιανουαρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ