Ελλαδα

Το κινητό του Μπάμπη και η καραμπίνα στο επίκεντρο των ερευνών

Θεωρείται βέβαιο πως υπάρχει συνεργός

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεσολόγγι: Βρέθηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη
Φωτογραφία Αρχείου © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μεσολόγγι: Ψάχνουν το κινητό του Μπάμπη και την καραμπίνα - Θεωρείται βέβαιο πως υπάρχει συνεργός

Απαντήσεις από την ιατροδικαστική εξέταση αναμένουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου προκειμένου να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους και να εντοπίσουν τον συνεργό, που θεωρείται βέβαιο, πως είχε ο προφυλακισμένος πλέον κρεοπώλης στην δολοφονική επίθεση κατά του Μπάμπη Κούτσικου.

Η σορός του 31χρονου βρέθηκε χθες το απόγευμα σε έναν βούρκο δίπλα σε καλαμιές, σε ένα δυσπρόσιτο σημείο, κατά την διάρκεια έρευνας που πραγματοποιούσε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που από το πρωί της Κυριακής, αναζητούσε τα ίχνη του αγνοούμενου. Ο σκύλος, το πρωί της ίδιας ημέρας είχε «πιάσει» μυρωδιά του Μπάμπη περίπου 30 μέτρα μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός, πλην όμως, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, οι έρευνες δεν μπορούσαν να συνεχιστούν. Τελικά χθες, οι έρευνες συνεχίστηκαν και ο σκύλος «οδήγησε» τους διασώστες στη σορό του Μπάμπη.

Πυροβόλησαν τον Μπάμπη σε πλάτη και πόδια

Το θύμα φαίνεται πως ήταν δεμένο με μια πέτρα και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Πάτρας, βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής εντόπισε ευρήματα που αποδεικνύουν πως ο 31χρονος πυροβολήθηκε μάλλον από κυνηγετική καραμπίνα. Μάλιστα, ο δράστης ή οι δράστες, τον πυροβόλησαν πισώπλατα στην πλάτη και τα πόδια.

Η νεκροτομή που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πάτρας, ενδεχομένως να ρίξει φως σε αρκετά σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Εξάλλου, από νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες στο χαντάκι που βρέθηκε η σορός του Μπάμπη. Ο χώρος πρέπει να ερευνηθεί εξονυχιστικά αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τόσο το κινητό του Μπάμπη, όσο και η κυνηγετική του καραμπίνα. Δύο εξαιρετικά σημαντικά αντικείμενα σε αυτή την υπόθεση, τα οποία ενδεχομένως να δώσουν νέες κατευθύνσεις στις έρευνες των αστυνομικών.

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι αστυνομικοί αναμένουν τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή προκειμένου να προχωρήσουν σε νέες κλήσεις για κατάθεση, ατόμων τα οποία βρίσκονται στο κάδρο των ερευνών. Κάποια από αυτά έχουν ήδη καταθέσει τουλάχιστον μια φορά στην Ασφάλεια Μεσολογγίου για την υπόθεση της εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY