- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Απαράδεκτη η απομάκρυνση της ροζ σημαίας σύμφωνα με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών
«Δεν ανεχόμαστε τη λογοκρισία στην τέχνη και την καταγγέλλουμε»
Η απάντηση του Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών για το «κατέβασμα» της ροζ σημαίας. «Απαράδεκτη η απομάκρυνση έργου από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας»
Περιγράφοντας το περιστατικό ως «απαράδεκτο», το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) κατήγγειλε την απόσυρση του έργου «Neighborhood Guilt» της εικαστικού Γεωργίας Λαλέ που είχε εκτεθεί μεταξύ άλλων έργων στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Το «κατέβασμα» του έργου έγινε μετά από παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεαπετρίτη.
Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο σε επιστολή του, «το θέμα έφερε στην ελληνική Βουλή ο επικεφαλής της εθνικιστικής «Νίκης» και η Κυβέρνηση έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημά του. Δεν είναι η πρώτη φορά που σκοταδιστικές αντιλήψεις βρίσκονται απέναντι στην ελευθερία της έκφρασης, απέναντι σε καλλιτέχνες και έργα που θίγουν σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, που παίρνουν θέση».
Όμως ταυτόχρονα, δε μπορούμε να μείνουμε θεατές, δεν ανεχόμαστε τη λογοκρισία στην τέχνη και την καταγγέλλουμε. Το έργο, σύμφωνα με τη δημιουργό του, είχε την πρόθεση να αναδείξει το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων κατά των γυναικών, ενώ φτιάχτηκε από σεντόνια που έδωσαν στη δημιουργό του κακοποιημένες γυναίκες και συγγενείς θυμάτων». Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ, Νάσος Χαλκίδης και η Γενική Γραμματέας, Βικτώρια Νταρίλα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τα ουρλιαχτά νεαρής γυναίκας για τον αδελφό της που κινδύνευσε
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.