Ελλαδα

Η απάντηση του Έλληνα γενικού προξένου στον Γεραπετρίτη για την ροζ ελληνική σημαία

«Συνάδει με την σύγχρονη Ελλάδα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεωργία Λαλέ: Κατεβάζοντας ένα έργο από μία έκθεση, στην ουσία το ανεβάζεις πιο ψηλά
Γεωργία Λαλέ: Κατεβάζοντας ένα έργο από μία έκθεση, στην ουσία το ανεβάζεις πιο ψηλά © Instagram / georgia_lale_studio

Ροζ ελληνική σημαία: Η απάντηση του Έλληνα γενικού προξένου στον Γεραπετρίτη - Τόνισε πως συνάδει με την σύγχρονη Ελλάδα

Την δική του απάντηση στον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, έδωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, για την υπόθεση της «ροζ σημαίας».

Ο γενικός πρόξενος υπερασπίστηκε το έργο της εικαστικού Γεωργίας Λαλέ, το οποίο αποσύρθηκε από την έκθεση στο ελληνικό προξενείο με κυβερνητική εντολή.

Μιλώντας στο ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM επεσήμανε:

«Η τέχνη είναι έκφραση, η ελευθερία του ανθρώπου που εκφράζει την άποψή του. Εάν συμφωνούμε όλοι σε όλα δεν θα είχε νόημα ο κοινωνικός διάλογος. Εγώ θα σας πω το επιχείρημα που λέει η ίδια η καλλιτέχνις και με το οποίο συμφωνώ: Ακριβώς επειδή είναι πολύ δυνατό το σύμβολο της σημαίας, ήθελε μέσα από αυτό να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα: Ότι πρέπει η κοινωνία να σταθεί απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα που πρέπει να παταχθούν εντελώς από την κοινότητά μας».

Τέλος, υπογράμμισε ότι το έργο της Γεωργίας Λαλέ «συνάδει με την σύγχρονη Ελλάδα που έχει κοινωνικές ευαισθησίες που προχωράει μπροστά και δεν μένει πίσω στις αγκυλώσεις του παρελθόντος».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ