Ελλαδα

Γεωργία Λαλέ: Κατεβάζοντας ένα έργο από μία έκθεση, στην ουσία το ανεβάζεις πιο ψηλά

Για «λάθος διαχείριση» του υπουργείου κάνει λόγο η εικαστικός της ροζ ελληνικής σημαίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεωργία Λαλέ: Κατεβάζοντας ένα έργο από μία έκθεση, στην ουσία το ανεβάζεις πιο ψηλά
Γεωργία Λαλέ: Κατεβάζοντας ένα έργο από μία έκθεση, στην ουσία το ανεβάζεις πιο ψηλά © Instagram / georgia_lale_studio

Ελληνική σημαία: Η απάντηση της Γεωργίας Λαλέ - Για «λάθος διαχείριση» του υπουργείου κάνει λόγο η εικαστικός της ροζ ελληνικής σημαίας

Η απομάκρυνση της ροζ ελληνικής σημαίας από το ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη μετά από εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη έχει προκαλέσει σφοδρεία αντιδράσεων.

Η εικαστικός Γεωργία Λαλέ και το έργο της «Ενοχή της Γειτονιάς» στήριξαν εργαζόμενοι και εργαζόμενες από τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, ενώ η ίδια μίλησε στον Αnt1 σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxtzw5tuzzdd)

Γεωργία Λαλέ: Το λάθος είναι από τη διαχείριση που έγινε από το Υπουργείο Εξωτερικών

Άφησε αιχμές προς την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών κάνοντας λόγο για «λάθος διαχείρηση» ενώ η πιστεύει πως έγινε «υποστολή» σημαίας επειδή ««μια μειονότητα της χώρας μας ήθελε να σιωπήσει τις γυναίκες και εμένα κατ’ επέκταση για να μην μιλήσουμε γι’ αυτά τα συγκεκριμένα θέματα».

«Είναι πολλά τα συγγνώμη που πρέπει να ζητηθούν όχι μόνο από μένα αλλά από όλες τις γυναίκες» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Γεωργίας Λαλέ

«Το έργο είναι ένας φόρος τιμής στις γυναίκες, θύματα των γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας. Αυτές οι γυναίκες είναι οι ηρωίδες του έθνους μας και κάθε έθνους. Δέχτηκα πολλά μηνύματα από γυναίκες που έχουν περάσει ενδοοικογενειακή βία, θύματα βιασμού, φίλες γυναικών που σκοτώθηκαν από τους άνδρες τους το 22».

«Το έργο δεν είναι η ελληνική σημαία, λέγεται σημαία, έχει τετράγωνα και παραλληλόγραμμα που αναφέρονται στην ελληνική σημαία. Δεν είναι η ελληνική σημαία. Είναι ένα εθνικό σύμβολο και σε ένα εθνικό σύμβολο που αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες», τόνισε στη συνέντευξή της η Γεωργία Λαλέ.

«Με στενοχώρησαν που θεώρησαν ότι ένα έργο μου προσβάλλει το εθνικό μας σύμβολο. Στενοχωρήθηκα που το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε να κατέβει το έργο μου από το προξενείο», ανέφερε.

Σαν καλλιτέχνης και σαν γυναίκα νιώθω ότι η σημαία αποσύρθηκε γιατί μία μειονότητα του κράτους μας ήθελε να σιωπήσει τις γυναίκες και εμένα κατ’ επέκταση και να μην μιλήσουμε γι’ αυτά τα θέματα. Θεωρώ ότι το λάθος είναι από τη διαχείριση που έγινε από το Υπουργείο Εξωτερικών. Η έκθεση ήταν εγκεκριμένη».

«Όταν μέλη της Βουλής κάνουν ονομαστική επίθεση εναντίον μου, αυτό με εκθέτει σε κινδύνους. Θα έλεγα στον κ. Γεραπετρίτη ότι κατεβάζοντας ένα έργο από μία έκθεση, στην ουσία το ανεβάζεις πιο ψηλά» κατέληξε η Γεωργία Λαλέ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxtvg6xhuv7l)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ