Ελλαδα

Οι νέοι χαράζουν το μέλλον τους και γίνονται «πρωταθλητές» με το “The Next Campeόn”

Ένα τρίμηνο πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης για νέους και νέες, 20-35 χρονών

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
“The Next Campeόn”: Το νέο πρόγραμμα της Campeon Gaming για νέους

Συνέντευξη με την Κατερίνα Μυγιάκη, Head of Human Capital & Corporate Communications της Campeόn Gaming για το νέο πρόγραμμα “The Next Campeόn”

H Campeόn Gaming είναι μια ελληνική, πολυβραβευμένη iGaming εταιρεία, με 6ετή εμπειρία σε έναν από τους πιο καινοτόμους και ταχύτατα αναπτυσσόμενου κλάδους του επαγγελματικού κόσμου. Η ανθρωποκεντρική της προσέγγιση, η έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό της και ο καινοτόμος χαρακτήρας της, την έκαναν να ξεχωρίσει και να βραβευτεί ως Best Workplace Hellas 2023, και να κατακτήσει την 2η θέση στο Best Workplace in Tech Hellas 2023. 

Η Campeόn Gaming, θέλοντας να δώσει ίσες ευκαρίες σε όλους, άκουσε τον παλμό της αγοράς εργασίας, και έκανε την διαφορά με την νέα πρωτοβουλία της. Συναντήσαμε την Head of Human Capital & Corporate Communications της Campeόn Gaming, Κατερίνα Μυγιάκη και μιλήσαμε για το νέο καινοτόμο πρόγραμμα “The Next Campeόn”.

“The Next Campeόn”: Το νέο πρόγραμμα της Campeon Gaming

Εργασιακό περιβάλλον και νέοι. Πόσο εύκολο είναι να «απορροφηθεί» σήμερα ένας νέος στην αγορά εργασίας; Και εν τέλει πόσο ικανοποιημένος είναι από αυτήν;

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αύξηση στη ζήτηση θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε τομείς, όπως Marketing, Data & Business Intelligence, και Front-End και Back-End Development. Ωστόσο, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων και ιδιαιτεροτήτων της σύγχρονης αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, το νεαρό ανθρώπινο δυναμικό, που προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα στον επαγγελματικό κόσμο, δυσκολεύεται να βρει εργασία και να ανταπεξέλθει σε αυτές. Αυτό καθιστά δύσκολη την απορρόφηση νέων στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάσμα μεταξύ του νεαρού ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεων, που αναζητούν πιο εξειδικευμένο δυναμικό.

Επίσης, στην περίπτωση των νέων που έχουν καταφέρει να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, παρατηρείται ότι οι προσδοκίες τους από μια εταιρεία αναφορικά με το εργασιακό περιβάλλον, το πακέτο αποδοχών, την αναγνώριση, και τις ευκαιρίες εξέλιξης και ανέλιξης δεν μπορούν να καθρεφτιστούν στους περισσότερους εργοδότες. Ωστόσο, το νέο ανθρώπινο δυναμικό, παρόλο που δε διαθέτει εμπειρία, είναι αδιαμφισβήτητα πιο digitally literate και εξοικειωμένο με τις νέες τεχνολογίες, ενώ ταυτόχρονα διακρίνεται από περισσότερη προσαρμοστικότητα. Καθώς η καινοτομία και η προσαρμοστικότητα είναι μέρος του DNA μας, ακούμε τη νέα γενιά, απορροφώντας και καταρτίζοντας νέο κόσμο, οι οποίοι προδίδουν μία καινοτόμα, σύγχρονη, και φρέσκια χροιά στον τρόπο που δουλεύουμε.

“The Next Campeόn”: Το νέο πρόγραμμα της Campeon Gaming για νέους
Κατερίνα Μυγιάκη, Head of Human Capital & Corporate Communications της Campeόn Gaming

Τι προσφέρει το πρόγραμμα “The Next Campeόn” και σε ποιους απευθύνεται;

Ο πρώτος κύκλος του νέου προγράμματος αμειβόμενης πρακτικής άσκησης, “The Next Campeόn”, δημιουργήθηκε για να απογειώσει την καριέρα νέων ατόμων και να τους βοηθήσει να ενταχθούν στο δυναμικό εργασιακό περιβάλλον της.

Το “The Next Campeón” είναι ένα τρίμηνο πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης που αφορά νέους και νέες, 20-35 χρονών, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στον χώρο του iGaming ή να αλλάξουν την επαγγελματική τους καριέρα. Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει και να παράσχει σε ταλαντούχους νέους και νέες, ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης στην καριέρα τους, και να τους ενσωματώσει, τελικά, στο δυναμικό περιβάλλον της.

“The Next Campeόn”: Το νέο πρόγραμμα της Campeon Gaming για νέους

Στο πρόγραμμα είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν φοιτητές ή απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων πανεπιστημίων, με ή χωρίς εργασιακή εμπειρία, που επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στον κλάδο του iGaming, ή να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση. Κατά τη διάρκεια του τρίμηνου προγράμματος πρακτικής άσκησης, από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2023, οι συμμετέχοντες θα βελτιώσουν βήμα προς βήμα τα soft και hard skills τους. Μέσα από μια δομημένη διαδικασία καθοδήγησης και με την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως το LinkedIn Learning, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα θεμέλια της επαγγελματικής τους εμπειρίας και, φυσικά, να την ενισχύσουν.

Τι απήχηση έχει; Ποια είναι η ανταπόκριση των νέων;

Η εκκίνηση του προγράμματος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 2.000 και το talent pool ήταν ιδιαίτερα δυνατό. Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους συμμετέχοντες ήταν μεγάλο και αποτυπώθηκε, όχι μόνο στις αιτήσεις που κατατέθηκαν μέσω της πλατφόρμας, αλλά και στον σχολιασμό και την αλληλεπίδραση των ενδιαφερόμενων, μέσω των social media της Campeόn Gaming. Αξιοσημείωτο ήταν ότι λάβαμε πάνω από 350 αιτήσεις υποψηφίων, από πόλεις εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς, επίσης, και 250 αιτήσεις από το εξωτερικό, το οποίο αποδεικνύει την επιτυχία του προγράμματος στη δημιουργία συμπεριληπτικών ευκαιριών για όλο και περισσότερους νέους.

“The Next Campeόn”: Το νέο πρόγραμμα της Campeon Gaming για νέους

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρονται μέσω αυτού;

Το πρόγραμμα “The Next Campeόn” ξεχωρίζει για τον συμπεριληπτικό του χαρακτήρα, καθώς απευθύνεται σε νέους που θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, αλλά και σε νέες και νέους που θέλουν να πραγματοποιήσουν μια στροφή στην καριέρα τους, ή ακόμα και να πετύχουν την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, αναπτύσσοντας τις δεξιότητες και ενδυναμώνοντας την εμπειρία τους.

Η μοναδικότητα του προγράμματος έγκειται στο ότι παρέχει δωρεάν διαμονή σε συμμετέχοντες, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με την πλειοψηφία των εξόδων καλυμμένα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερους νέους και νέες, να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και παρέχοντας, έτσι, ισότιμες ευκαιρίες εργασίας για όλους. Με την παροχή ενός ανταγωνιστικού μισθού, 800€ μικτά, κάρτα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, και γεύματα στο γραφείο μέσω ηλεκτρονικών παραγγελιών, το πρόγραμμα "The Next Campeόn" αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς νέους και νέες. Επιπλέον, η εταιρεία προάγει την επαγγελματική εξέλιξη των συμμετεχόντων στον συναρπαστικό χώρο του iGaming μέσω του LinkedIn Learning, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, ή και να μάθουν νέες.

“The Next Campeόn”: Το νέο πρόγραμμα της Campeon Gaming για νέους

Ποιος είναι ο στόχος της Campeόn Gaming μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα και ποιες είναι οι μελλοντικές βλέψεις για τους συμμετέχοντες;

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να δώσουμε ευκαιρία στους συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα ή και να κάνουν μια στροφή στην επαγγελματική τους πορεία, παράλληλα, όμως, να καταφέρουμε να τους απορροφήσουμε στο δυναμικό μας.

Είμαστε μια εταιρεία με νέους ανθρώπους και φρέσκιες ιδέες, που δραστηριοποιούμαστε σε έναν δυναμικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο κλάδο, επενδύουμε στους ανθρώπους μας και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο να είναι ικανοποιημένοι και περήφανοι για την εταιρεία που εργάζονται. Η πραγματική επιτυχία, αλλά και ο στόχος του προγράμματος είναι η συμμετοχή σε αυτό να εξελιχθεί σε μόνιμη πρόσληψη με το πέρας του τριμήνου, και να δημιουργήσουμε το ιδανικό development και career path, που θα αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες των interns.  

“The Next Campeόn”: Το νέο πρόγραμμα της Campeon Gaming για νέους

Έχετε βραβευτεί ως η εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Είναι ένα δυνατό κίνητρο για να θέλει κάποιος να αποτελεί μέρος της ομάδας σας...

Και φέτος, βραβευτήκαμε για ακόμα μία φορά ως μία από τους εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Η βράβευση αυτή ήρθε μέσα από την αξιολόγηση της κουλτούρας και των αξιών μας, όπως προάγονται καθημερινά στο εργασιακό περιβάλλον μας είτε on site, είτε remotely. Η επένδυση στους ανθρώπους μας και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος, όπου κυριαρχούν οι ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης, είναι η επιβεβαίωση της δέσμευσής μας για την ευημερία τους.

Η βράβευση αυτή λειτουργεί ως κίνητρο διμερώς, τόσο για τους υποψήφιους εργαζόμενους, όσο και για εμάς τους ίδιους. Κινητοποιεί τους υποψήφιους εργαζόμενους προκειμένου να νιώσουν σιγουριά και οικειότητα με την Campeόn Gaming, σε επίπεδο κουλτούρας και αξιών, προτού επιλέξει να εργαστεί σε αυτήν. Δημιουργεί, όμως, και ένα ισχυρό κίνητρο για εμάς, καθώς δεν μας εφησύχασε, αντιθέτως ενδυνάμωσε τις προσπάθειές μας, προκειμένου να δουλέψουμε προς τη διατήρηση, αλλά και την ενίσχυση αυτού του εργασιακού περιβάλλοντος.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα “The Next Campeόn” εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ