Ελλαδα

Σύλληψη Κούρδου στα Εξάρχεια με διεθνές ένταλμα

Εκκρεμούσε για συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. σε βραδινή περιπολία
(φωτογραφία αρχείου) © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Εξάρχεια: Σύλληψη Κούρδου με διεθνές ένταλμα - Εκκρεμούσε για συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση

Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνούν οι αστυνομικοί τη σύλληψη Τούρκου κουρδικής καταγωγής, ο οποίος διαπιστώθηκε πως καταζητείται για στρατολόγηση μελών στην τρομοκρατική οργάνωση PKK.

Ο άνδρας συνελήφθη έπειτα από τυχαίο έλεγχο χθες το βράδυ στα Εξάρχεια. Περπατούσε με έναν ακόμη άνδρα όταν αστυνομικοί τους έκαναν έλεγχο. Εκεί, διαπιστώθηκε πως ο άνδρας φερόταν ύποπτα και μεταφέρθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας. Από τον δακτυλοσκοπικό έλεγχο εξακριβώθηκε πως εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα από τις γαλλικές αρχές για υπόθεση τρομοκρατίας. Συγκεκριμένα, εμφανίζεται ως στρατολογητής μελών για λογαριασμό της PKK. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, ο Κούρδος είχε κάνει αίτημα χορήγησης ασύλου στη χώρα μας.

Η παρουσία του στα Εξάρχεια, δημιουργεί ερωτήματα στις αρχές, οι οποίες έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διαπιστώσουν τις κινήσεις και τις επαφές του στη χώρα μας. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία έρευνα επίσης τις κινήσεις του, ενημερώθηκε άμεσα. Με ποιους είχε έρθει σε επαφή στη χώρα μας, αλλά και πού βρισκόταν όλο αυτό τον καιρό, είναι τα ερωτήματα που προσπαθούν να διαλευκάνουν οι Αρχές. Ο ίδιος προς το παρόν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δηλώνει αθώος για τις κατηγορίες των γαλλικών αρχών, χωρίς όμως να δίνει περαιτέρω πληροφορίες για το πού κινείτο όλο αυτό το διάστημα και φυσικά για τις επαφές του. Το κινητό του τηλέφωνο εστάλη για ανάλυση, ενώ και ο άνδρας που περπατούσε μαζί του μπήκε στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών.

Στην Ελλάδα, υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός Κούρδων και ήδη οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν ο καταζητούμενος είχε έρθει σε επαφή με κάποιους εξ' αυτών, αλλά και εάν υπάρχει κάποιο δίκτυο βοήθειας στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν ενημερώσει ήδη την ΙΝΤΕΡΠΟΛ για τη σύλληψη του καταζητούμενου για υποθέσεις τρομοκρατίας και αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έκδοση του στις γαλλικές αρχές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ