Ελλαδα

Σύλληψη για κακοποίηση φοιτήτριας στις εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ανακοίνωση για το νέο κρούσμα έμφυλης βίας εξέδωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολυτεχνείο Κρήτης: Κακοποίηση φοιτήτριας στις εστίες – Συνελήφθη ο 58χρονος σύντροφός της - Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Φοιτήτρια κακοποιήθηκε στις εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης © Ave Calvar/Unsplash+

Πολυτεχνείο Κρήτης: Κακοποίηση φοιτήτριας στις εστίες - Συνελήφθη ο 58χρονος σύντροφός της - Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Στη σύλληψη ενός 58χρονου άνδρα μετά από καταγγελία 46χρονης για κακοποιητική συμπεριφορά οδηγήθηκαν οι Αρχές την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Το περιστατικό, σημειώθηκε τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, μέσα στις φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης ενώ επιβεβαιώνεται από την αστυνομία και από την Πρυτανεία του ιδρύματος.

Ειδικότερα, η 46χρονη φοιτήτρια, με καταγωγή από την Κομοτηνή η οποία διαμένει στις φοιτητικές εστίες, το βράδυ της Κυριακής  δέχτηκε επίσκεψη από τον 58χρονο με τον οποίο διατηρούσε σχέση, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι Αρχές.

Κάτω από συνθήκες που θα εξεταστούν, οι δυο τους ξεκίνησαν να λογομαχούν με αποτέλεσμα η 46χρονη να καταλήξει αιμόφυρτη στη βεράντα.

Οι φοιτητές που μένουν στα διπλανά δωμάτια κάλεσαν την αστυνομία που επιλήφθηκε του περιστατικού και οδηγήθηκε στον εντοπισμό και στην σύλληψη του δράστη  στις 20:40, της ίδιας ημέρας.

Ο 58χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία και αναμένεται να οδηγηθεί αρμοδίως με την διαδικασία του αυτουφώρου ενώ την υπόθεση χειρίζεται το τμήμα ενδοοικογενειακής βίας στα Χανιά.

«Καμία αβοήθητη, καμία μόνη»: Ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Για το περιστατικό έμφυλης βίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης εκδόθηκε ανακοίνωση από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αναλυτικά:

«Η είδηση πως μία φοιτήτρια ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, αυτή τη φορά μέσα στις φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης, μας προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό. Ακόμη ένα περιστατικό έμφυλης βίας. Ακόμη μία γυναίκα, μόνη.

Αυτά τα περιστατικά μας υπενθυμίζουν πως η ασφάλεια των Πανεπιστημιακών χώρων, αποτελεί ένα διαχρονικό ζήτημα, στο οποίο δεν χωρούν πια, αστερίσκοι. Γιατί καμία φοιτήτρια δεν μπορεί να ξυλοκοπείται ασταμάτητα για μιάμιση ώρα και κανείς να μην ακούει, κανένας να μη βλέπει. Γιατί καμία φοιτήτρια και κανένας φοιτητής, δεν επιτρέπεται να είναι αποδέκτης κακοποιητικών συμπεριφορών. Τέτοιες εικόνες δεν αρμόζουν σε κανένα Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα, αλλά και σε καμία σύγχρονη κοινωνία. Ο φόβος και η ανασφάλεια δεν έχουν θέση στις Σχολές μας.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καταδικάζουμε κατηγορηματικά, την επίθεση του 58χρονου εις βάρος της φοιτήτριας και καλούμε τη δικαιοσύνη να διερευνήσει το περιστατικό, με κάθε λεπτομέρεια. Καλούμε όμως και κάθε πολιτική δύναμη εντός των Πανεπιστημίων, να πράξει το ίδιο. Είναι πια καιρός να σταματήσουν οι δήθεν Σύλλογοι Εστιών να νίπτουν τας χείρας τους μπροστά στις αντιφάσεις των πολιτικών τους κατευθύνσεων και για μία φορά να συμπεριφερθούν υπεύθυνα απέναντι στους φοιτητές.

Όλοι μαζί, θα νικήσουμε το τέρας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ