Κοσμος

Εντοπίστηκαν 1.500 σοροί ενόπλων της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος

Σε σημείο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ - Αναφορές για πολλά θύματα
Επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ - Αναφορές για πολλά θύματα © EPA

Ισραήλ: Εντοπίστηκαν 1.500 σοροί ενόπλων της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος - Σε σημείο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα

Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είδαν χθες το βράδυ το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες εντοπίστηκαν 1.500 σοροί ενόπλων της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος.

Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς βρέθηκαν στο σημείο οι σοροί. Πρόκειται για μέρος κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Να σημειωθεί πως ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών από την επίθεση της Χαμάς είναι 900.

«Περίπου 1.500 πτώματα (μαχητών) της Χαμάς έχουν βρεθεί στο Ισραήλ γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ, οι δηλώσεις του οποίου μαρτυρούν το εύρος της άνευ προηγουμένου επίθεσης που εξαπέλυσε το Σάββατο η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ. Μέχρι στιγμής ο στρατός έκανε λόγο για περίπου χίλιους μαχητές της Χαμάς που διείσδυσαν στο ισραηλινό έδαφος.

Την σημερινή τέταρτη ημέρα των εχθροπραξιών, «ο στρατός έχει λίγο πολύ ανακτήσει τον έλεγχο του φράκτη στα σύνορα» με τη Γάζα, «αλλά ακόμη μπορούν να υπάρξουν διεισδύσεις», πρόσθεσε ο Χεχτ.

Ωστόσο «γνωρίζουμε ότι από τη χθεσινή νύχτα, κανείς δεν εισήλθε» στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε.

Ο στρατός έχει «σχεδόν ολοκληρώσει» την εκκένωση 24 τοποθεσιών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, την απομάκρυνση των κατοίκων των οποίων είχε αποφασίσει.

Ανακτήθηκε ο έλεγχος του φράκτη στη Γάζα από το Ισραήλ

Το Ισραήλ έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεθοριακού φράκτη στα σύνορα της Γάζας, τον οποίο είχαν παραβιάσει οι παλαιστίνιοι ένοπλοι της Χαμάς, που πραγματοποίησαν το σαββατοκύριακο μαζική εισβολή στο ισραηλινό έδαφος, και ναρκοθετεί τα τμήματα στα οποία ο φράκτης είχε παραβιαστεί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Σε σχόλια που μεταδόθηκαν από το ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, ο υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε πως από τη Δευτέρα δεν έχουν σημειωθεί νέες διεισδύσεις από τη Γάζα. Απαντώντας προφανώς σε φήμες ότι ένοπλοι χρησιμοποίησαν σήραγγες για να περάσουν υπογείως τα σύνορα, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν διαπιστώσει κάτι τέτοιο.

Ντοκουμέντο δείχνει πώς μπήκαν οι μαχητές της Χαμάς στο Ισραήλ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα και δείχνει μια μπουλντόζα Παλαιστινίων να κατεδαφίζει ένα συρμάτινο φράχτη smart τεχνολογίας στα σύνορα της Γάζας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκεί φαίνεται πως ξεκίνησε μέρος της εισβολής των μαχητών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ