Ελλαδα

Σε κλοιό ασφαλείας η Ισραηλινή Πρεσβεία και άλλα ευαίσθητα κτίρια μετά το χτύπημα στο Ισραήλ

Έκτακτη σύσκεψη στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί
© EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Χτύπημα στο Ισραήλ: Αυξημένα μέτρα και περιπολίες στην Ελλάδα - Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΡΟΠΟ 

Αυξημένες περιπολίες και διαρκείς ελέγχους σε ύποπτα άτομα που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή στόχων Ισραηλινού ενδιαφέροντος, αποφασίστηκε νωρίτερα σήμερα (8.10) σε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τόσο η πρεσβεία του Ισραήλ στη χώρα μας, που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με τη λεωφόρο Κατεχάκη, όσο και άλλα κτίρια Ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Αττική, βρίσκονται υπό αυξημένη επιτήρηση. Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ασφάλειας έχουν διατεθεί και ήδη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα μέτρα ασφαλείας έξω από στόχους Ισραηλινού ενδιαφέροντος.

Μεγάλη βαρύτητα ωστόσο, δίνεται στις δομές ανά την Ελλάδα όπου διαβιούν Μουσουλμάνοι και Παλαιστίνιοι. Εκεί, όπου χθες και σήμερα, μετά την αποκάλυψη του πλήγματος σε βάρος του Ισραήλ με χιλιάδες ρουκέτες, υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις συγκεντρώσεων και έκφρασης ικανοποίησης από εκατοντάδες άτομα, που βρίσκονται εντός των δομών.

Οι αστυνομικοί της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, έχει ενεργοποιήσει όλα τα δίκτυα ενημέρωσης στις δομές, παρακολουθώντας τις κινήσεις των «φανατικών» μουσουλμάνων, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολο τους είναι γνωστοί στις αρχές. Οι φρουρές στις δομές  έχουν ήδη αυξηθεί ενώ αυτό που ζητήθηκε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μην δοθεί το παραμικρό περιθώριο πρόκλησης έκνομων συμπεριφορών, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλειοψηφία των διαβιούντων στις δομές προέρχονται από τις χώρες της Μέσης Ανατολής οι οποίες αυτή τη στιγμή φαίνεται να εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις επιθέσεις κατά του Ισραήλ, αρκετοί από τους οποίους δείχνουν να είναι αποστασιοποιημένοι από τις πολεμικές ιαχές των κυβερνήσεων ή των καθεστώτων τους. Υπάρχει όμως και εκείνη η μερίδα των φανατικών, οι οποίοι θα προσπαθήσουν ενδεχομένως να ξεσηκώσουν τους  υπόλοιπους.  Αυτοί, όπως διευκρινίστηκε, θα απομακρυνθούν άμεσα μόλις διαπιστωθεί η παραμικρή ύποπτη ενέργεια.

Διαβάστε επίσης »»» Τι είναι το σύστημα Iron Dome του Ισραήλ - Πώς αιφνιδίασε η Χαμάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ