Ελλαδα

«Έχω ψυχιατρικό πρόβλημα» λέει ο πρώην δικηγόρος που συνελήφθη για εμπρησμό στον Αυλώνα

Αρνείται τις κατηγορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτης δίπλα από φλεγόμενο δέντρο
(φωτογραφία αρχείου) © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Φωτιά Αυλώνα: Άρνηση των κατηγοριών από τον ύποπτο για εμπρησμό - Η θέση του και οι δηλώσεις του δικηγόρου του

Ο 45χρονος άνδρας που συνελήφθη ως ύποπτος για εμπρησμούς στον Αυλώνα το μεσημέρι της Πέμπτης (24.8) αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Γώγου, ο 45χρονος έχει ψυχιατρικό πρόβλημα, ενώ εδώ και χρόνια δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα και ασχολείται με αγροτικές εργασίες.

«Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία. Έχει σοβαρό πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης και χρήζει άμεσης θεραπείας. Είναι δραματικό να παρουσιάζεται μία ψευδή εικόνα για την προσωπική και επαγγελματική του κατάσταση. Δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα εδώ και δεκαετία και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη δικαιοσύνη. Είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας που ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Δεν θα αποτελέσει ο εντολέας μου το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση» ανέφερε ο δικηγόρος του. 

Το ξέσπασμα του Βασίλη Κικίλια για τους εμπρηστές

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για τις απόπειρες εμπρησμού χρησιμοποιώντας αρκετά σκληρή γλώσσα για τους εμπρηστές.

«Κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές», είπε αρχικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ακόμη, στην έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο, ο κ. Κικίλιας είπε επίσης ότι «στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή του Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν εννιά απόπειρες εμπρησμού. Στις 08:13, στον Αυλώνα έγινε μία απόπειρα εμπρησμού, στις 08:57 στο Συκάμινο δύο απόπειρες, στις 09:47 πάλι στο Συκάμινο τρεις προσπάθειες εμπρησμού, στις 10:51 βόρεια του Αυλώνα μία προσπάθεια, και στις 12:01 μ.μ. στους πρόποδες της Πάρνηθας, βόρεια του Αυλώνα, μία προσπάθεια, η οποία και πήρε διαστάσεις».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv0x64mbhaap)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ