- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στις φυλακές Κέρκυρας ο 60χρονος μαφιόζος της Καμόρα
Μένει να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί στην Ιταλία ή όχι
Κέρκυρα: Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 60χρονος μαφιόζος, μετά την απολογία του στον εισαγγελέα
Στις φυλακές Κέρκυρας οδηγήθηκε ο 60χρονος Ιταλός, καταζητούμενος για σχέσεις με την ιταλική μαφία, ο οποίος νωρίτερα σήμερα το πρωί πέρασε από τον εισαγγελέα.
Μετά την απολογία του μέλους της Καμόρα, ο εισαγγελέας διέταξε την κράτησή του στο σωφρονιστικό κατάστημα του νησιού.
Πλέον αναμένεται να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο αν ο άνδρας θα εκδοθεί στην Ιταλία ή όχι, αφού πρώτα λάβει γνώση της δικογραφίας που θα πρέπει να αποστείλουν οι ιταλικές δικαστικές αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο άνδρας θα ισχυριστεί πως κατηγορείται ουσιαστικά για φορολογικές παραβάσεις, δηλαδή για μια εικονική πτώχευση επιχείρησης και άλλες παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, οι οποίες σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία έχουν παραγραφεί, οπότε θα ζητήσει από το δικαστήριο να μη δεχτεί την έκδοσή του.
Ο 60χρονος ήταν φυγόδικος από το 2012, αφού είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 14 ετών και 4 μηνών. Φέρεται να είχε σχέσεις με τη μαφιόζικη οργάνωση Καμόρα και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 100 επικίνδυνων φυγόδικων του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας.
Τελικά, συνελήφθη στην Κέρκυρα μετά από πολυετή αναζήτηση από τις ιταλικές αρχές, οι οποίες είχαν εκδώσει και διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Η φωτογραφία που τον πρόδωσε
Ο 60χρονος είχε αλλάξει όνομα, είχε οικογένεια και παιδί στο νησί και δούλευε ως μάγειρας σε ιταλικά εστιατόρια.
Τον πρόδωσε μία φωτογραφία η οποία τον έδειχνε στον όροφο με πανό και κασκόλ από την ομάδα της Νάπολι, η οποία πήρε πρωτάθλημα. Μάλιστα ως ειρωνεία της τύχης, αυτά τα πανό ακόμα βρίσκονται αναρτημένα στο μπαλκόνι του εστιατορίου του.
Η φωτογραφία αυτή βρέθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και από εκεί τον εντόπισαν οι ιταλικές αρχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.