Ελλαδα

Ένταλμα σύλληψης για τον πυροβολισμό του 29χρονου στην Κρήτη

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός
© Aris Oikonomou/SOOC

Κρήτη: Ταυτοποιήθηκε ο άνθρωπος που πυροβόλησε σήμερα τον 29χρονο σπουδαστή - Θέμα χρόνου η σύλληψή του

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του δράστη της απόπειρας δολοφονίας του 29χρονου σπουδαστή στην Κρήτη εκδόθηκε πριν από λίγο από τον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία του δράστη και διαβίβασαν την δικογραφία με τα απαραίτητα στοιχεία.

Η σύλληψη του νεαρού άνδρα είναι θέμα χρόνου, ο οποίος - σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες - ανέμενε να περάσει το χρονικό περιθώριο του αυτοφώρου και εν συνεχεία να παρουσιαστεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Το ζητούμενο για τους αστυνομικούς είναι το κίνητρο της επίθεσης που δεν έχει εως τώρα ξεκαθαρίσει.

Τον πυροβόλησε εν κινήσει

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την ιδιαίτερη υπόθεση, ο 29χρονος οδηγούσε το όχημα του. Δύο άλλα οχήματα τον πλησίασαν και στο ύψος του 1ου χλμ Μοιρών – Τυμπακίου κινήθηκαν παράλληλα με το όχημα του σπουδαστή.

Ο δράστης, με όπλο των 22 χιλιοστών, πυροβόλησε και τραυμάτισε στο κεφάλι τον Ν.Φ., ο οποίος έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, το οποίο αναποδογύρισε και ακινητοποιήθηκε στην άκρη του δρόμου.

Οι αστυνομικοί έχουν σε βίντεο μέρος του περιστατικού και κατάφεραν να διακρίνουν τις πινακίδες του ενός οχήματος.

Δεν γνωρίζει τίποτε ο ιδιοκτήτης

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος κλήθηκε και έδωσε κατάθεση νωρίτερα σήμερα στην Ασφάλεια Ηρακλείου. Αυτό που ανέφερε είναι πως δεν οδηγούσε αυτός το αυτοκίνητο και πως δεν γνωρίζει ποιος μπορεί να το έκανε.

Οι ερωτήσεις των αστυνομικών έπεσαν… «βροχή», ωστόσο ο νεαρός ιδιοκτήτης τηρούσε αρνητική στάση.

Κρίσιμες ώρες για το θύμα

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του Ν.Φ. δεν είναι καλή, καθώς όσο παραμένει η βολίδα μέσα στον εγκέφαλο τόσο στενεύουν τα περιθώρια να διαφύγει τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ATHENS VOICE, η βολίδα είχε πύλη εισόδου το μέτωπο. Η φορά της ήταν προς το πίσω μέρος του κρανίου και δεξιά.

Συνεπώς, εκτιμούν οι αστυνομικοί, ο δράστης τον πυροβόλησε, ενώ το όχημά του προπορευόταν για ένα, ίσως δύο μέτρα από αυτό του θύματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ