Ελλαδα

Χαρίζει ζωή η 14χρονη Χριστίνα από την Πάτρα με τον θάνατό της

Λήπτες είναι δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 14χρονη Χριστίνα χαρίζει ζωή
Η 14χρονη Χριστίνα χαρίζει ζωή © pelop.gr

Τροχαίο στην Πάτρα: Χαρίζει ζωή η 14χρονη Χριστίνα - Μία 29χρονη κι ένας 28χρονος οι λήπτες

Δώρα ζωής σε δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη χάρισαν οι γονείς της 14χρονης που έχασε τη μάχη για τη ζωή ύστερα από τρεις εβδομάδες στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, αποφασίζοντας να προσφέρουν τα όργανά της.

Λήπτες των κερατοειδών της 14χρονης, η οποία είχε πέσει θύμα τροχαίου, είναι μία 29χρονη κι ένας 28χρονος. Οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία από την ομάδα μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς της Β' Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με επικεφαλής τον καθηγητή Οφθαλμολογίας ΑΠΘ, διευθυντή της Κλινικής, Νικόλαο Ζιάκα.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι γονείς της 14χρονης

 Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ζιάκας επισημαίνει: «Η μία μεταμόσχευση στην 29χρονη έγινε χθες, ενώ σήμερα έγινε η μεταμόσχευση στον 28χρονη λήπτη. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές σε όλο αυτό είναι οι γονείς της 14χρονης, που αποφάσισαν να δωρίσουν ζωή στους συνανθρώπους μας.

Μετά τη συγκεκριμένα δωρεά ξεκίνησε ένα "κύμα" δωρεάς οργάνων, καθώς αναμένεται σήμερα να γίνουν άλλες δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς από μία δότρια 58 ετών σε έναν 60χρονο λήπτη, καθώς και από μία 70χρονη δότρια σε έναν 80χρονο λήπτη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί άλλες δύο μέσα στην εβδομάδα. Μακάρι να διαρκούσε αυτό το "ρεύμα" δωρεάς οργάνων, αλλά δυστυχώς διαρκεί λίγο».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από την αρχή του έτους, όπως σημειώνει ο κ. Ζιάκας, «έχουν γίνει 25 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, ενώ μετά τη δωρεά οργάνων της 14χρονης Χριστίνας προέκυψαν έξι μεταμοσχεύσεις μόλις μέσα σε μία εβδομάδα».

Να θυμίσουμε ότι η 14χρονη Χριστίνα Γαρουφαλή έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από τρεις εβδομάδες στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου. Το κορίτσι είχε πέσει θύμα τροχαίου πριν από τρεις εβδομάδες.

Μιλώντας τις προηγούμενες ημέρες στο pelop.gr ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μεταφέρω προς τους γονείς τα συναισθήματα οδύνης αλλά και ευγνωμοσύνης όλων μας για το μεγαλείο της ψυχής τους. Η απόφασή τους να δωρηθούν τα όργανα του παιδιού τους χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας, αποτελεί πράξη ύψιστου βαθμού ανθρώπινης αλληλεγγύης και αρωγής. Τους ευχαριστούμε για την πράξη τους και συμπαραστεκόμαστε στον θρήνο τους. Εύχομαι η απόφασή τους αυτή να απαλύνει κατά το εφικτό, τον πόνο για την απώλεια του παιδιού τους που επί 3 εβδομάδες πάλεψε με γενναιότητα στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ