Ελλαδα

5 σημαντικοί λόγοι για να σπουδάσεις στο BCA College

Η επιλογή που θα σου δείξει το δρόμο προς την επιτυχία

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
BCA College

BCA College: 5 σημαντικοί λόγοι για να σπουδάσεις στο κολέγιο που θα σου δείξει το δρόμο προς την επιτυχία το 2023-24

Αφιέρωνα λίγο χρόνο καθημερινά και σκεφτόμουν τα χόμπι μου, τις δεξιότητες μου, έκανα αναρίθμητα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού στο διαδίκτυο και πράγματα που μου έφερναν χαρά και πληρότητα προκειμένου να «βρω την κλίση μου». Το να κάνεις όμως αυτό που θέλεις πραγματικά, το να βρεις το πάθος σου είναι το πιο σημαντικό και ταυτόχρονα, δύσκολο κομμάτι στην καριέρα σου. Η επιλογή του κατάλληλου επαγγέλματος είναι πολλά περισσότερα από έναν ακαδημαϊκό τίτλο. Για πολλούς νέους ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι ένα ψυχοφθόρο task, αλλά με τους σωστούς τρόπους είναι εφικτό κανείς να ανακαλύψει αυτό που πραγματικά αγαπά και να πάρει την απόφαση που θα του δείξει το δρόμο προς την επιτυχία.

Μετά από ατελείωτες ώρες έρευνας για το κατάλληλο εκπαιδευτικό ίδρυμα σπουδών, ο δικός μου δρόμος προς την επιτυχία με οδήγησε στο BCA College που λειτουργεί επιτυχώς εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα. To city campus του εντυπωσιακό από την πρώτη στιγμή, δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχα κολέγια του εξωτερικού. Οι αίθουσες, ο hi tech εξοπλισμός και τα διάφορα spot χαλάρωσης με κέρδισαν με το που μπήκα στο κεντρικότατο κτίριο του πάνω στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας(ευτυχώς σκεφτόμουν).

Εκεί συνάντησα άτομα ευγενικά, φιλικά, με διάπλατα χαμόγελα που εργάζονται στους τομείς που με ενδιέφεραν. «Είμαι των ναυτιλιακών, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και της ψυχολογίας» τους αναφέρω χιουμοριστικά. Oι άνθρωποι του BCA College-που κατέχει ευρεία γκάμα ειδικοτήτων με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση- με κατατόπισαν απίστευτα με κάθε λεπτομέρεια. Μου εξήγησαν αναλυτικά ποιες δεξιότητες απαιτούνται και ποια εκπαίδευση είναι απαραίτητη για να εμβαθύνω και να φτάσω στο στόχο μου. Μπορούσαν να κατανοήσουν τους προβληματισμούς μου, να ακούσουν πραγματικά το ότι βρισκόμουν σε ένα δίλλημα(ή τρίλλημα) για την καριέρα μου, να μου δώσουν παραδείγματα μέσα από το αναλυτικό τους πρόγραμμα σπουδών και να με καθησυχάσουν έμπρακτα, γεγονός που με έκανε αμέσως να νιώσω οικεία και ασφάλεια στον χώρο. Παρακάτω σου έχω 5 λόγους που αξίζει και εσύ να σπουδάσεις στο BCA College.

BCA College

5 λόγοι που αξίζει και εσύ να σπουδάσεις στο BCA College

Μα εγώ θέλω μια, μόνο μια …ειδικότητα #not

Η άριστη εκπαίδευση από καταξιωμένους επαγγελματίες ακαδημαϊκούς διαφόρων ειδικοτήτων και η συνεργασία με κορυφαία Πανεπιστήμια της Μεγ. Βρετανίας είναι πρώτιστο μέλημα του BCA College. Το BCA College προσφέρει σύγχρονα προπτυχιακά προγράμματα σε ειδικότητες όπως ναυτιλιακά, διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, διοίκηση επιχειρήσεων, ψυχολογία κ.ά.. Κυριολεκτικά ότι και αν θελήσεις μπορείς στις κτιριακές υποδομές υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας τους να το βρεις. Επιπλέον, υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα παρακλάδια αυτών των ειδικοτήτων, όπως παιδαγωγικά, κυβερνοασφάλεια, διαχείριση έργων, μάρκετινγκ, διαφήμιση και σχέσεις κοινού, LLM στο δίκαιο της ναυτιλίας, MBA, λογιστική και οικονομικά, επιχειρηματική ψυχολογία και διοίκηση ανθρωπίνων πόρων (HRM), ανταποκρινόμενοι έτσι, πάντα σε κάθε τι νέο της αγοράς εργασίας.

Όσον αφορά το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του BCA, θα μπορούσε να αποτελέσει μια ιδανική επιλογή για μένα, γνωρίζοντας πως έχει μια σπουδαία ιστορία 50 ετών και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα ευρωπαϊκά κολέγια. Οι φοιτητές εκεί έχουν πρόσβαση σε προηγμένες εκπαιδευτικές προσομοιώσεις. «Kαι στερεή ακαδημαϊκή βάση αλλά και πλούσια πρακτική εμπειρία», σκέφτομαι ώστε να ανταποκριθώ και εγώ και οι συμφοιτητές μου στις αυξημένες απαιτήσεις του χώρου της ναυτιλίας. Αυτό που μου έκανε όμως, μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η προσομοίωση μιας αίθουσας διαχείρισης στόλου σε συνεργασία με την Marine Traffic, που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την παγκόσμια ναυτιλιακή κίνηση. Σε αυτή την αίθουσα είναι η αλήθεια ότι ανυπομονούσα να μπω και να αισθανθώ για λίγο στέλεχος της ναυτιλιακής αγοράς. Αν δεν είναι αυτός ένας από τους λόγους που αξίζει να φοιτήσει κανείς στο συγκεκριμένο τμήμα σπουδών τότε ποιος;

Σειρά για μένα τώρα έχει μια στάση στο τμήμα Ξενοδοχειακών. Στο City Campus του BCA υπάρχει προσομοίωση ενός 5στερου boutique hotel αποκλειστικά για την πρακτική εξάσκηση μας. Ένα πραγματικό ξενοδοχείο, με τη Reception, τα δωμάτια, το εστιατόριο και το bar του, αποκλειστικά για την δική μας εκπαίδευση με σκοπό καθημειρνά να συνδυάζουμε την  θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική άσκηση χωρίς καν να χρειαστεί να μετακινηθούμε. Δυο σε ένα, voila!

Kαι ξένες γλώσσες έχω 

Το BCA College προσφέρει προγράμματα σπουδών στα Ελληνικά και τα Αγγλικά. Συνεπώς αν έχεις μόλις αποφοιτήσει από κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού και θέλεις να παρακολουθήσεις παράλληλα, κάποιο πρόγραμμα εκεί, σου δίνεται η δυνατότητα να το κάνεις και στην αγγλική γλώσσα. Ξέρουμε πάντα η προσαρμογή είναι κάπως δύσκολη οπότε μην αγχώνεσαι, γιατί εκεί θα βρεις λύση για όλα.  Αν πάλι είσαι δίγλωσσος ή θέλεις να βελτιώσεις τα αγγλικά σου και να ενισχύσεις την αλληλεπίδραση σου με την γλώσσα τότε σίγουρα το αγγλόφωνο τμήμα είναι κατάλληλο για σένα.

BCA College

Ωστόσο αν ανήκεις κι εσύ σαν εμένα σε αυτούς που έχουν ελλείψεις στην αγγλική γλώσσα, το BCA σου δίνει τη δυνατότητα να τις καλύψεις, επιλέγοντας ελληνόφωνα τμήματα για τα πρώτα δύο έτη σπουδών. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταταγείς ανάλογα με το επίπεδο των γνώσεών σου, σε ένα τμήμα εντατικών Αγγλικών ( φυσικά χωρίς κανένα κόστος, yes), ώστε στο 3ο και 4ο έτος να μπορείς άνετα να παρακολουθήσεις αγγλόφωνα τμήματα, και να λάβεις τους τίτλους σπουδών σου από τα συνεργαζόμενα Βρετανικά ή Ελβετικά (Αγγλόφωνα) Πανεπιστήμια. Τα πτυχία άλλωστε που απονέμονται από τα βρετανικά και ελβετικά πανεπιστήμια, σου προσφέρουν εγγύηση υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης. Του Πτυχίου απέναντι πείτε του πως το θέλω, ο ναι.

Εxtra info: Σου δίνουν την δυνατότητα να μάθεις σε όποιο βάθος επιθυμείς τα Κινέζικα που πάντα ήθελες. Τι άλλο περιμένεις λοιπόν;

Και μεταπτυχιακά έχω, όλα τα έχω

«Και μετά και μετά τι; Μεταπτυχιακά έχετε; Aν δουλεύω πώς θα το κάνω παράλληλα; Θα πρέπει να έρχομαι συνέχεια;». Αυτές οι ερωτήσεις στριφογυρνούν στο μυαλό μου, οπότε δεν θα μπορούσα να μην τις κάνω και στους ανθρώπους του BCA. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του κολεγίου είναι ευέλικτα συνεπώς οι φοιτητές μπορούν επίσης να τα παρακολουθηθούν online χάρη στην πρόσβαση τους στο σύστημα Blended Learning που τα συνδυάζει όλα, και δια ζώσης και διαδικτυακά. Με το σύστημα blended learning του BCA College, οι φοιτητές δεν χάνουν ποτέ μάθημα, ακόμα και αν δεν είναι σε θέση να βρεθούν σε μια διάλεξη στην αίθουσα διδασκαλίας. Δεν χρειάζεται έτσι ούτε να τρέχεις να τα προλάβεις όλα ούτε να σκέφτεσαι πώς θα φτάσεις στην ώρα σου με τέτοια κίνηση που έχει στους δρόμους. Ξέρω θα θες να δεις τους συμφοιτητές σου από κοντά αλλά εντάξει κάνε λίγη υπομονή και μετά το μεταπτυχιακό θα κάνετε εκείνη την μεγάλη μάζωξη που ανυπομονείς.

Οι κατάλληλες δυνατότητες καριέρας is the key

Στο BCA College, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις Μέρες Καριέρας που διοργανώνονται, όπου οι πιο σημαντικές εταιρείες της αγοράς συναντούν από κοντά τους φοιτητές. Είναι μια καλή ευκαιρία άλλωστε να αποκτήσεις την θέση εργασίας που ονειρεύεσαι ακόμα και πριν καν αποφοιτήσεις ή απλώς να κάνεις την γνωριμία με τον εργοδότη των ονείρων σου για να σε έχει υπόψιν του μελλοντικά(ζήτα και το LinkedIn από κοντά, ποτέ δεν ξέρεις). Το BCA College, μέσω του Κέντρου Σταδιοδρομίας, του Συλλόγου Αποφοίτων και των συνεργασιών του με κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, προωθεί και υποστηρίζει την επαγγελματική σου πορεία σε κάθε βήμα της.

Φοιτητής του BCA College
Φοιτητής του BCA College

Θέλεις υποτροφίες; Πάρε

Η υποτροφία είναι από τις αγαπημένες μου λέξεις όχι μόνο επειδή χάρη σε αυτή βοηθούνται άριστοι φοιτητές αλλά και νέα παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη. Το BCA College ως ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με κοινωνικές ευαισθησίες προσφέρει υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές, οι οποίες μπορούν να καλύψουν έως και το 100% των διδάκτρων. Συγκεκριμένα, υπάρχουν Υποτροφίες Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, Υποτροφίες για σπουδαστές του BCA, Υποτροφίες Προπτυχιακών Προγραμμάτων ενώ προσφέρουν και οικονομική ενίσχυση για Μεταπτυχιακές Σπουδές. Η διαδικασία και τα βήματα είναι πολύ απλά. Μπαίνεις στο site τους και υποβάλεις εύκολα την αίτηση σου με τα απαραίτητα στοιχεία. Καλή σου επιτυχία λέμε.

Το BCA College προσφέρει μια εκπαιδευτική εμπειρία που ενισχύει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των φοιτητών, ενώ ταυτόχρονα παρέχει τις απαραίτητες ευκαιρίες για την επίτευξη επιτυχημένης καριέρας. Με τον συνδυασμό ποιοτικής εκπαίδευσης, σύγχρονων υποδομών και στενής συνεργασίας με την αγορά εργασίας, το BCA College αναδεικνύεται ως μία από τις κορυφαίες εκπαιδευτικές επιλογές για την προώθηση της καριέρας των σπουδαστών και αποφοίτων. Όπως έκανα και εγώ μπορείς κι εσύ να κάνεις τη χάρη πρώτα στον εαυτό σου και να πάρεις τη σωστή απόφαση, κυνηγώντας το όνειρο ή γιατί όχι…τα όνειρα σου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ