Ελλαδα

Αναζωπυρώσεις στις πυρκαγιές στο νησί της Ρόδου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ακόμη έξι δημοτικές ενότητες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Ρόδο: Πυροσβεστική επί ποδός
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI

Φωτιά στη Ρόδο: Αναζωπυρώσεις στις πυρκαγιές του νησιού

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην περιοχή της νότιας Ρόδου και των Απολλώνων δίνουν αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί συνεπικουρούμενες από εκατοντάδες εθελοντές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Παράλληλα, στις περιοχές αυτές γίνονται συνεχώς ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Στην περιοχή της νότιας Ρόδου υπάρχουν τρία μέτωπα αναζωπυρώσεων, ενώ νέο μέτωπο με αναζωπύρωση δημιουργήθηκε πριν από λίγο και σε περιοχή κοντά στο χωριό Απόλλωνα απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά πριν από εννέα μέρες.

Ρόδος: Κρανίου τόπος το παρθένο δάσος στο Βάτι

Την ίδια ώρα, αποκαρδιωτική είναι η εικόνα του δάσους στην περιοχή Βάτι της Ρόδου μετά το πέρασμα της φωτιάς που έκαιγε στην περιοχή.

Λίγο αφότου οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τη σβήσουν, οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν ένα νεκρό τοπίο, μακριά από το καταπράσινο πευκοδάσος και τους ελαιώνες που «έπνιγαν» την περιοχή.

Τι άφησε στο πέρασμα της η πύρινη λαίλαπα ανάμεσα σε Γεννάδι και Βάτι

Ρόδος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν ακόμη έξι δημοτικές ενότητες

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, έξι δημοτικές ενότητες της Ρόδου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πυρκαγιάς που πλήττει το νησί.

Πρόκειται για τις Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλουδών, Αφάντου και Αρχαγγέλου, με απόφαση που εκδόθηκε προχθές.

Την περασμένη εβδομάδα, με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Ατταβύρου, Καμείρου και Λίνδου και την περασμένη Κυριακή η Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου.

Με τις νέες αποφάσεις, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί όλο το νησί της Ρόδου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ