Ελλαδα

Κρανίου τόπος το παρθένο δάσος στο Βάτι Ρόδου

Αντίστοιχες εικόνες και στο Κιοτάρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρανίου τόπος το παρθένο δάσος στο Βάτι Ρόδου

Φωτιά στη Ρόδο: Κρανίου τόπος το παρθένο δάσος στο Βάτι - Αντίστοιχες εικόνες και στο Κιοτάρι

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα του δάσους στην περιοχή Βάτι της Ρόδου μετά το πέρασμα της φωτιάς που έκαιγε στην περιοχή. Λίγο αφότου οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τη σβήσουν, οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν ένα νεκρό τοπίο, μακριά από το καταπράσινο πευκοδάσος και τους ελαιώνες που «έπνιγαν» την περιοχή.

Τι άφησε στο πέρασμα της η πύρινη λαίλαπα ανάμεσα σε Γεννάδι και Βάτι

Αντίστοιχες εικόνες και στο Κιοτάρι:

Καμένη γη το Κιοτάρι της Ρόδου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ρόδος

Συνεχίζεται για 9η ημέρα η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Ρόδο. Η προσπάθεια κατάσβεσης γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες, με το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης να εστιάζεται στην περιοχή των χωριών της Μαλώνας, του Βατίου και την περιοχή του Γενναδίου.

Ρόδος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν ακόμη έξι δημοτικές ενότητες

Με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, έξι δημοτικές ενότητες της Ρόδου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πυρκαγιάς που πλήττει το νησί.

Πρόκειται για τις Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλουδών, Αφάντου και Αρχαγγέλου, με απόφαση που εκδόθηκε προχθές.

Την περασμένη εβδομάδα, με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Ατταβύρου, Καμείρου και Λίνδου και την περασμένη Κυριακή η Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου.

Με τις νέες αποφάσεις, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί όλο το νησί της Ρόδου.

Φωτιά στη Ρόδο: Ολονύχτιες μάχες με τις φλόγες

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η φωτιά πέρασε από το Γεννάδι με κατεύθυνση προς τα χωριά Λαχανιά και Μεσσαναγρό, γεγονός το οποίο έθεσε σε συναγερμό όλες τις δυνάμεις και τους εθελοντές που βρίσκονταν στην περιοχή. Ωστόσο δεν απειλήθηκαν οικισμοί και δεν χρειάστηκε να σταλεί μήνυμα από το 112.

Σε όλη την διάρκεια της νύχτας, πυροσβέστες και πολλές ομάδες εθελοντών έδιναν τη μάχη στις περιοχές αυτές και κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Τα μέτωπα εστιάζονται στις περιοχές της Μαλώνας, του Βατίου και του Γενναδίου, ενώ σε άλλες περιοχές σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ