Ελλαδα

Νεκρό άλογο στα Χανιά - Έμεινε δεμένο στον ήλιο και χωρίς νερό

Συνελήφθη 26χρονος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκρό άλογο κείτεται στο έδαφος
© ΕΡΤ

Χανιά: Νεκρό άλογο - Για μέρες δεμένο στον ήλιο και χωρίς νερό - Η θέση του 26χρονου ιδιοκτήτη του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα άλογο στα Χανιά της Κρήτης, αφού 26χρονος το άφησε δεμένο μέσα στον ήλιο και χωρίς νερό για αρκετές ημέρες, με συνέπεια το ζώο να ξεψυχήσει. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γείτονες κατήγγειλαν στην πανελλήνια ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα και το κυνήγι, ότι το ζώο ήταν αρκετές μέρες δεμένο με σκοινί στο χωράφι στον καύσωνα χωρίς καμία σκιά και χωρίς κάνεις να πάει να του βάλει νερό. Οι ίδιοι προχώρησαν σε καταγγελία όταν το άλογο είχε πλέον πεθάνει και υπήρχε έντονη δυσοσμία. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Κισάμου που πήγαν στο σημείο εντόπισαν το νεαρό άλογο νεκρό και λίγη ώρα αργότερα τον 26χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος συνελήφθη και παραδέχτηκε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε επισκεφθεί το ζώο τις τελευταίες ημέρες.

Έχει ήδη ειδοποιηθεί η κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να κάνει νεκροψία στο νεαρό άλογο, που εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε χρονών, ενώ όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν ήταν και πεταλωμένο. Όπως σημειώνουν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, αν οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, το ζώο μπορεί και να είχε σωθεί. Ο 26χρόνος ιδιοκτήτης του αλόγου που κρατείται βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, ενώ αναμένεται να του επιβληθεί πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ.

Ο 26χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ