Ελλαδα

Περισσότερες από 20 συλλήψεις για ηχορύπανση στη Θεσσαλονίκη

Σαφάρι κατά των υψηλών ντεσιμπέλ στη συμπρωτεύουσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 συλλήψεις για ηχορύπανση σε διάστημα μιας εβδομάδας - Ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο η ένταση σε κέντρα διασκέδασης.
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης 24 άτομα για ηχορύπανση © Unsplash

Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 συλλήψεις για ηχορύπανση σε διάστημα μιας εβδομάδας - Ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο η ένταση σε κέντρα διασκέδασης.

Περισσότερες από 20 συλλήψεις έγιναν μέσα σε μία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για ηχορύπανση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από τις 6 έως και τις 12 Ιουνίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης 24 άτομα.

Όπως διαπιστώθηκε, λειτουργούσαν σε ισάριθμα καταστήματα μηχανήματα παραγωγής ήχου, η στάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο.

Παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν, σύμφωνα με την Αστυνομία, με αμείωτους ρυθμούς.

Ώρες κοινής ησυχίας: Τι ισχύει τη θερινή περίοδο

Από την 1η Απριλίου 2023 ξεκίνησε η θερινή περίοδος για τις ώρες κοινής ησυχίας και αλλάζουν οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας.

Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, η διατάραξη της κοινής ησυχίας τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε μηνών

Οι ώρες της μεσημβρινής και νυχτερινής ησυχίας καθορίζονται κατά τη θερινή περίοδο

από 15.00 έως 17.30 (μεσημβρινή)

και

από 23.00 έως 07.00 (νυχτερινή)

Ως θερινή περίοδος 2023 λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου 2023 έως την 30 Σεπτεμβρίου 2023

Τι απαγορεύεται στις ώρες κοινής ησυχίας

  • Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ