Ελλαδα

Ενδεικτικές απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά για τα ΓΕΛ

Δείτε τις λύσεις για το διδαγμένο και το αδίδακτο κείμενο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλαδικές Εξετάσεις
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Πανελλήνιες 2023 - Αρχαία Ελληνικά - ΓΕΛ: Οι ενδεικτικές απαντήσεις των θεμάτων από τον ΟΕΦΕ

Τις ενδεικτικές απαντήσεις για τo μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα (6.6) οι υποψήφιοι Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών των ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2023, δίνει ο ΟΕΦΕ. 

Αναφορικά με το διδαγμένο κείμενο των Αρχαίων Ελληνικών, ο ΟΕΦΕ επισημαίνει ότι η ερώτηση κατανόησης κρίνεται σχετικά απλή, όπως και οι απαντήσεις της εισαγωγής και της λεξιλογικής παρατήρησης θα θεωρηθούν εύκολες για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Η ερμηνευτική ερώτηση απαιτεί σύνθεση αρκετών σχολίων από τα σχολικά εγχειρίδια. Το παράλληλο κείμενο από τον «Ανώνυμο Ιαμβλίχου» δεν αναμένεται να προβληματίσει ιδιαίτερα τους εξεταζόμενους.

Όσον αφορά στο αδίδακτο κείμενο, σύμφωνα με τον ΟΕΦΕ, η μετάφραση κρίνεται απαιτητική, ενώ η ερώτηση κατανόησης δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες για έναν διαβασμένο μαθητή. Η γραμματική και το συντακτικό καλύπτουν μεγάλο εύρος της ύλης και δεν δημιουργούν δυσκολίες σε έναν καλά προετοιμασμένο υποψήφιο.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

Συνεχίζονται οι Πανελλήνιες με τα ΕΠΑΛ αύριο

Αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα αρχίσουν τις εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας. Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Διαβάστε περισσότερα για τις Πανελλήνιες 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ