Ελλαδα

«Ναι» στην άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου

Επόμενο βήμα η ψήφιση από την Ολομέλεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης
© European Union 2019 / Marc DOSSMANN

Αλέξης Γεωργούλης: Ψήφιση της άρσης ασυλίας από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου

Την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου το μεσημέρι της Τρίτης.

Πιθανότατα την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, θα έρθει στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η ψήφιση ή μη της άρσης ασυλίας του ευρωβουλευτή. Υπέρ της άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ψήφισαν 19 ευρωβουλευτές ενώ δεν υπήρξε καμία ψήφος κατά της άρσης ασυλίας και καμία αποχή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια επιστολή με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2023 με το αίτημα της εισαγγελίας του Βελγίου για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας που έγινε στις 24 Ιουνίου 2021 κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση, εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2020. Αλέξης Γεωργούλης αρνήθηκε το δικαίωμά του να γίνει ακροασή από την επιτροπή JURI και μετέφερε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα της δικαιοσύνης».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cszjnjw2yfh5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ