Ελλαδα

Έντονη αντίδραση από την Έδρα και νέα διακοπή στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Ο γυναικοκτόνος ετοιμάζεται να δώσει Πανελλήνιες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Γλυκά Νερά - Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Νέα διακοπή, το αίτημα της υπεράσπισης και η έντονη αντίδραση της Έδρας - Υποψήφιος στις Πανελλήνιες ο γυναικοκτόνος

Διακόπηκε για πέμπτη φορά από την έναρξή της τον περασμένο Φεβρουάριο η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Σήμερα, ο καταδικασμένος σε ισόβια και επιπλέον 11,6 χρόνια για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και τη θανάτωση του σκυλιού της, δεν μετήχθη στο δικαστήριο από τις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου κρατείται.

Ο κατηγορούμενος απέστειλε έγγραφο με το οποίο ενημέρωσε την έδρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ότι αυτό το χρονικό διάστημα διαβάζει για να δώσει Πανελλήνιες με στόχο να περάσει στη Νομική. Με την έναρξη της σημερινής δικασίμου, συνεργάτης του γραφείου του συνηγόρου του 34χρονου, Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη, ενημέρωσε πως ο δικηγόρος πρέπει να παρασταθεί σε άλλη δίκη ενώ η κ. Βλαχιώτη, έτερη δικηγόρος του γραφείου, είναι κλινήρης. Έτσι, ζήτησε για πέμπτη φορά διακοπή της διαδικασίας, η οποία στην προηγούμενη δικάσιμο είχε προχωρήσει στην εξέταση των πρώτων μαρτύρων

Το αίτημα προκάλεσε την αντίδραση τόσο του συνηγόρου προς Υποστήριξη της Κατηγορίας όσο και της Έδρας με τον Εισαγγελέα να τονίζει πως η δίκη πρέπει να γίνει.

Γιατί αντέδρασε η Έδρα στο αίτημα της υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Πρόεδρος προς τη συνεργάτη του κ. Παπαϊωαννιδη: Εσείς δεν μπορείτε να ασκήσετε τα καθήκοντα του υπερασπιστή;

Δικηγόρος: Δεν έχω εξουσιοδότηση.

Θανάσης Χαρμάνης (δικηγόρος οικογένειας Κράουτς): Μεταξύ συναδέλφων υπάρχει δεοντολογία. Κι εμείς έχουμε άλλα δικαστήρια. Ξεκινήσαμε 20/2 και φτάσαμε σήμερα να μην δικάσουμε και πάλι. Θα έχουμε παύση λόγω εκλογών. Με παίρνουν δημοσιογράφοι από την Αγγλία και μου λένε πως πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά. Πέντε φορές έχω έρθει από το Βόλο και έχουμε δικάσει μόνο τέσσερις ώρες. Είχα τη διαβεβαίωση ότι θα είναι εδώ συνάδελφός του να εκπροσωπήσει τον κατηγορούμενο.

Εισαγγελέας: Να εξαντλήσουμε τη δυνατότητα μήπως εξευρεθεί λύση.

Πρόεδρος: Δηλαδή η κα Βλαχιώτη είναι ασθενής στο σπίτι της; Αν στείλουμε αστυνομικό θα τη βρει;

Δικηγόρος: Βεβαίως, εκεί βρίσκεται

Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα και διέκοψε τη δίκη για την Πέμπτη 1η Ιουνίου. Κατά την έξοδο του από το Εφετείο ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Θανάσης Χαρμάνης σε δήλωση του είπε πως ο κατηγορούμενος «αδίκως ταλαιπωρείται να μπει στη Νομική» και ότι θα πρέπει να πάει «στη δραματική σχολή που έχει ταλέντο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ