Ελλαδα

Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η παραίτηση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από την έφεση

Αποχωρούν από την εκπροσώπησή του οι δικηγόροι του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Δολοφονία Καρολάιν Κράουτς: Το αίτημα για παραίτηση, η αποχώρηση των συνηγόρων του και η αντίδραση της πλευράς των γονιών του θύματος

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατέθεσε και επίσημα σήμερα Τετάρτη (14.6) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας την παραίτησή του από την έφεση που είχε ασκήσει μέσω των δικηγόρων του στην πρωτόδικη απόφαση για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς. 

Η συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου γνωστοποίησε πως παραιτείται μαζί με τον Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, τον έτερο συνήγορο, από την υπεράσπισή του. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την πρόοδο της διαδικασίας αναφέροντας πως δεν είναι εφικτή σε αυτό το στάδιο η παραίτηση από την έφεση του κατηγορούμενου. «Το ζήτημα της παραίτησης έχει ένα χρονικό περιθώριο που εξαντλείται στην έναρξη της συζήτησης της υπόθεσης. Μετά από την έναρξη δεν επιτρέπεται η παραίτηση από την έφεση. Αυτό ορίζεται για να μη διακωμωδείται η διαδικασία και να μη γίνονται άσκοπες δικάσιμοι. Ξέρετε καλά νομικά και το ξέρετε όλο αυτό. Άρα η δίκη θα πρέπει να συνεχιστεί», είπε ο εισαγγελέας.

Για την εκπροσώπηση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου θα οριστούν νέοι δικηγόροι. 

Ποια η αντίδραση των συνηγόρων των γονιών της Καρολάιν Κράουτς

Οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς συντάχθηκαν με την άποψη του εισαγγελέα, τονίζοντας πως στην περίπτωση που διακοπεί η δίκη θα τεθούν δικονομικά θέματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ