- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ένταση στη Ρόδο: Ιδιοκτήτες ταξί έσπασαν αυτοκίνητα της Uber
Καταγγελίες για κόμιστρα χαμηλότερα από το προβλεπόμενο
Ρόδος: Ιδιοκτήτες ταξί έσπασαν και αναποδογύρισαν αυτοκίνητα της Uber
Μεγάλη ένταση υπάρχει ενόψει της τουριστικής περιόδου στη Ρόδο, ανάμεσα σε ιδιοκτήτες ταξί και επαγγελματίες της Uber.
Σύμφωνα με πληροφορίες του dimokratiki.gr, οδηγός στην περιοχή του Ροδινιού καταγγέλθηκε ότι προέβη σε άσεμνη χειρονομία κατά οδηγών ταξί και να παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ακολούθως συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω.
Xθες οδηγήθηκαν στην αστυνομία άλλοι δύο οδηγοί της πολυεθνικής εταιρείας που καταγγέλθηκαν ότι χρέωναν χαμηλότερα κόμιστρα από τα προβλεπόμενα. Συγκεκριμένα, φέρονται να χρέωναν 20 ευρώ από την Καλλιθέα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου, Θεοδόση Καστανίδη, το ύψος του ελάχιστου προβλεπόμενου/νόμιμου κόμιστρου της Uber ανέρχεται στα 36 ευρώ.
Η κατάσταση οξύνεται ακόμη περισσότερο, καθώς η εταιρεία ενημέρωσε τις αρχές ότι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές σε οχήματα της που ήταν σταθμευμένα στην οδό Ηλία Βενέζη.
Αποφασισμένοι να αποτρέψουν την παραμονή της Uber στη Ρόδο
Τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου δηλώνουν αποφασισμένα να αποτρέψουν την παραμονή της Uber στη Ρόδο, η οποία όπως σημειώνουν, «θα αυξήσει κατακόρυφα τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε ένα προορισμό, όπου το μεταφορικό έργο έχει έντονα χαρακτηριστικά εποχικότητας», ενώ αναφέρουν πως από τον κλάδο των ταξί ζουν περισσότερες από 700 οικογένειες στη Ρόδο.
«Πράγματι τα πράγματα είναι τεταμένα. Όλοι οι συνάδελφοι είναι θορυβημένοι από την αιφνιδιαστική και μη αναμενόμενη δραστηριοποίηση της Uber στη Ρόδο, σε ένα νησί που ζει από τον τουρισμό και όπου ο κλάδος μας δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το χειμώνα υπολειτουργούμε. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να δικαιωθούμε», είπε ο κ. Καστανίδης.
Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Uber Taxi είναι διαθέσιμη στη Ρόδο και στην Κέρκυρα από την 25η Απριλίου, ακολουθώντας την παρουσία της υπηρεσίας στην Σαντορίνη από το 2021, στη Μύκονο από το 2022, στη Θεσσαλονίκη από το 2021 και στην Αθήνα από το 2014.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.