Ελλαδα

Ούρησαν και αφόδευσαν μέσα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Βανδαλισμούς και εικόνες ντροπής αντίκρισαν οι εργαζόμενοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης: Άγνωστοι ούρησαν και αφόδευσαν στους χώρους του - Βανδαλισμούς και κλοπές καταγγέλλει ο διευθυντής του.
Εικόνες ντροπής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης μετά τη δράση αγνώστων © Facebook/Natural History Museum of Crete

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης: Άγνωστοι ούρησαν και αφόδευσαν στους χώρους του - Βανδαλισμούς και κλοπές καταγγέλλει ο διευθυντής του

Περιστατικό ντροπής σημειώθηκε στους χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Ηράκλειο την Κυριακή του Πάσχα, με τους εργαζόμενους να αδυνατούν να πιστέψουν στα μάτια τους με τις εικόνες που αντίκρισαν την επόμενη ημέρα.

Συγκεκριμένα, κάποιοι είχαν σπάσει την πόρτα που βρίσκεται στη βορινή είσοδο, μπήκαν στον χώρο, ούρησαν και αφόδευσαν σε διάφορα σημεία του μουσείου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο cretalive.gr ο διευθυντής του μουσείου και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Πουλακάκης, είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας κλιματιστικά μηχανήματα και είχε κλαπεί χαλκός και μάλιστα, στον χώρο βρέθηκε και ένα ζευγάρι παρατημένα παπούτσια.

Σχετική καταγγελία έγινε στην Αστυνομία.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η Έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στεγάζεται, όπως είναι γνωστό, στο κτίριο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου και αποτελεί ένα από τα κτίρια-σήματα κατατεθέν της πόλης. Οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες του μουσείου πιστεύουμε ότι το μουσείο έχει σταθεί με σεβασμό απέναντι σε ένα ιστορικό κτίριο του Ηρακλείου, το έχει αναδείξει αξιοποιώντας το ως μουσείο και έχει τονώσει την υγιή επισκεψιμότητα της πολύπαθης περιοχής της Αγίας Τριάδας, της οποίας αποτελεί μέλος.

Δυστυχώς το μουσείο κατά καιρούς έχει δεχτεί βανδαλισμούς που έχουν αλλοιώσει την εμφάνισή του και έχουν αναστείλει προσωρινά το έργο του. Λυπόμαστε πολύ να γινόμαστε στόχος τέτοιων ενεργειών τις οποίες και καταδικάζουμε απερίφραστα, καθώς, εκτός των άλλων, αποτελούν απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και των ίδιων των ανθρώπων που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις – θραύση υάλων, εισβολή, γκράφιτι κ.ά. Ελπίζουμε στο μέλλον να μην αντιμετωπίσουμε ξανά παρόμοια περιστατικά. Είναι αρκετοί για εμάς, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι φυσικοί εχθροί, χρόνος και θάλασσα, που απειλούν το κτίριό μας και αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τη συντήρησή του».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ