Ελλαδα

Γεωργία Μπίκα για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: Συνεχίζω τον αγώνα για την αλήθεια

«Μου πρότειναν αποζημίωση, αλλά δεν τη δέχτηκα» - Πώς εξελίσσεται η υπόθεσή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεωργία Μπίκα: Μίλησε για την προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Νιώθω ότι έχω πάρει μια αναπνοή».
Παραδεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα - Πώς σχολιάζει τις εξελίξεις © Aris Oikonomou/SOOC

Γεωργία Μπίκα: Μίλησε για την προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Νιώθω ότι έχω πάρει μια αναπνοή».

Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσής της από την στιγμή που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε παραδεκτή σε πρώτο στάδιο την προσφυγή της, μίλησε σήμερα η Γεωργία Μπίκα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται» για την προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την οποία είχε κάνει στις 22 Σεπτεμβρίου, σχετικά με την υπόθεση βιασμού που είχε καταγγείλει, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, η Γεωργία Μπίκα είπε πως αισθάνεται σαν να πήρε μια αναπνοή.

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ερεύνησε όλες τις παραλείψεις, όλα τα στοιχεία που δώσαμε, και έκανε παραδεκτή την προσφυγή μου, δηλαδή έκρινε πως όλα όσα λέμε από την αρχή έχουν βάση και ότι έγιναν πολλές παραλείψεις από την πρώτη στιγμή (…) Μου πρότειναν μια αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο λόγω ηθικής βλάβης, αλλά δεν την έχω δεχτεί γιατί θέλω να πάω δικαστικά. Σκοπός μου είναι να μην χάνουμε ποτέ την αλήθεια μας και το δίκιο μας, να συνεχίσουμε μέχρι τέλος τον αγώνα. Αδικήθηκα πάρα πολύ, νιώθω ότι έχω πάρει μια αναπνοή. Μακάρι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για μια φορά», ανέφερε η Γεωργία Μπίκα.

Η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η 24χρονη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr9iaxxklrv5)

Υπενθυμίζεται ότι με διάταξή του, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αχ. Ζήσης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος, με την 24χρονη να προχωρά άμεσα στην προσφυγή.

Η έκβαση της προσφυγής ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (σε περίπτωση δικαίωσης το Δικαστήριο επιδικάζει αποζημίωση), δεν επηρεάζει ούτε ακυρώνει την αμετάκλητη απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ