Πολιτικη & Οικονομια

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης με ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας

Πολιτική άφεση αμαρτιών από τον Αλέξη Τσίπρα μετά την «επιστολή αυτοκριτικής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας «άνοιξε την πόρτα» στον Παύλο Πολάκη για τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγνωρίζει «γενναία αυτοκριτική».
Η επιστολή Πολάκη «μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις αρχικές μας προθέσεις», είπε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλέξης Τσίπρας © Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας «άνοιξε την πόρτα» στον Παύλο Πολάκη για τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Ομόφωνη απόφαση του κόμματος.

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βρίσκεται ο Παύλος Πολάκης, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η Πολιτική Γραμματεία έλαβε υπόψη την επιστολή του Παύλου Πολάκη, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του.

«Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος», αναφέρει, αρχικά, η ανακοίνωση.

 «Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις», προσθέτει.

«Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Άνοιξε την πόρτα για τη συμμετοχή Πολάκη στα ψηφοδέλτια ο Αλέξης Τσίπρας

Πολιτική άφεση αμαρτιών στον Παύλο Πολάκη έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας με την εισήγηση του στην Πολιτική Γραμματεία, λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή αυτοκριτικής και συγγνώμης του βουλευτή Χανίων το απόγευμα της Παρασκευής.

Αναγνωρίζοντας στην επιστολή του Παύλου Πολάκη «γενναία αυτοκριτική», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ότι η αυτοκριτική «είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας και δεν τη βλέπουμε συχνά», κάτι που «αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης».

Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας είπε ευθέως απευθυνόμενος στα μέλη του οργάνου πως η επιστολή Πολάκη «μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή αυτοκριτικής».

Αυτό ωστόσο που θέτει ως προϋπόθεση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και δέσμευση όλων ότι η μάχη στην πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής πρέπει να εκπέμπεται με έναν ενιαίο και εμπεριστωμένο πολιτικό λόγο. «Και αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές μας αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια. Και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων. Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας. Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο. Αυτό λοιπόν έχει αξία να συνεννοηθούμε.

»Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο; Το πιστεύουμε ; Αν το πιστεύουμε, θα το μπορέσουμε. Αυτό πρέπει σήμερα να συνεννοηθούμε όλοι και να δεσμευτούμε. Και αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές αποφάσεις μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ