Ελλαδα

Παραδεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα

Για την καταγγελία περί βιασμού της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Γεωργία Μπίκα έχει καταγγείλει τον βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2022
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Γεωργία Μπίκα: Η καταγγελία για βιασμό της σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη και η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Παραδεκτή έγινε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα για τους χειρισμούς της ελληνικής Δικαιοσύνης μετά την καταγγελία της για βιασμό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η Γεωργία Μπίκα κατέθεσε την προσφυγή της στις 22 Σεπτεμβρίου 2022. Σε πρώτο στάδιο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κάνει παραδεκτή την προσφυγή, αποδεχόμενο, όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ, ότι υπάρχει νομικό ζήτημα και ισχυρή και επαρκής αιτιολόγηση εκ μέρους της Γεωργίας Μπίκα όσον αφορά την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων της. Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά την πάγια διαδικασία που ακολουθείται, εισηγείται τη δυνατότητα «φιλικού διακανονισμού» με την απόδοση εκ μέρους του ελληνικού κράτους κάποιας αποζημίωσης. Σε περίπτωση απόρριψης του «φιλικού διακανονισμού» από τη Γεωργία Μπίκα, η υπόθεση θα εισέλθει στη δεύτερη φάση που οδηγεί στην εκδίκασή της ενώπιον ακροατηρίου.

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης» δήλωσε στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Νίκος Διαλυνάς, και συνέχισε: «Από κει και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών».

Όπως υπενθυμίζει το thesstoday.gr, η Γεωργία Μπίκα προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ