Ελλαδα

Πρώην σταθμάρχης Λάρισας: «Η τηλεδιοίκηση σταμάτησε να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2019»

«Εξήγησα αυτά που έπρεπε» στην ανακρίτρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρώην σταθμάρχης Λάρισας: «Η τηλεδιοίκηση σταμάτησε να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2019»

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Ο πρώην σταθμάρχης Λάρισας στην ανακρίτρια - Η κατάθεσή του για την τηλεδιοίκηση

Για τα Τέμπη και τη σύγκρουση τρένων κατέθεσε ο πρώην σταθμάρχης Λάρισας, Γιάννης Κολλάτος, καθώς συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Ο μάρτυρας ήταν 30 χρόνια σταθμάρχης του ΟΣΕ, από τα οποία τα 23 βρισκόταν στη θέση του σταθμάρχη στη Λάρισα.

Τα τελευταία 3,5 χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση το 2009 ήταν στην τηλεδιοίκηση της Λάρισας, η οποία -όπως έγινε γνωστό- είχε σταματήσει να λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά θέματα στην ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

«Εξήγησα αυτά που έπρεπε» δήλωσε, βγαίνοντας από την ανακρίτρια, επισημαίνοντας ότι δέχτηκε πολλές ερωτήσεις. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για το σύστημα λειτουργίας των τρένων.

Σύμφωνα με τον πρώην σταθμάρχη Λάρισας, η τηλεδιοίκηση ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2007 και σταμάτησε το καλοκαίρι του 2019.

«Η τηλεδιοικηση επέβλεπε και καθόριζε την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιων. Ήξεραν ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται κάθε τρένο και πού θα πρέπει κινηθεί. Όλα αυτά ήταν θέματα της τηλεδιοίκησης» ξεκαθάρισε, εκτιμώντας ότι το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση.

Πρώην σταθμάρχης Λάρισας: «Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση τίποτα δεν θα είχε συμβεί» | Ethnos

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην σταθμάρχης Βόλου είχε καταγγείλει ότι «η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα σταμάτησε γιατί δεν υπήρχε προσωπικό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ