Ελλαδα

«Καμία δικαιολογία, το πόρισμα της ΕΔΕ θα πάει στον εισαγγελέα» λέει ο δήμαρχος Ωρωπού

Οι δηλώσεις του για το περιστατικό που έχει προκαλέσει αντιδράσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ωρωπός: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, το πόρισμα της ΕΔΕ θα πάει στον εισαγγελέα», λέει ο δήμαρχος
© GRTIMES

Ωρωπός: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, το πόρισμα της ΕΔΕ θα πάει στον εισαγγελέα», λέει ο δήμαρχος για τις εικόνες με πλήρωμα ασθενοφόρου

Τον αποτροπιασμό της κοινωνίας του Ωρωπού έχει προκαλέσει το περιστατικό με τις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν και στις οποίες εμφανίζεται πλήρωμα ασθενοφόρου να πλένει με λάστιχο μια γυμνή ηλικιωμένη γυναίκα, στην πυλωτή πολυκατοικίας.

Τον αποτροπιασμό του δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή διέταξε ΕΔΕ και όπως ο ίδιος λέει, θα περιμένει το πόρισμα για να το πάει στον εισαγγελέα. «Είναι ένα αποτροπιαστικό γεγονός, που μας γυρίζει σε εποχές μεσαίωνα. Ντρέπομαι πραγματικά και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αν ακούσω δικαιολογίες, θα ντρέπομαι διπλά», είπε συγκεκριμένα.

Η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία

Το ασθενοφόρο ανήκει στον δήμο, όμως το διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία με την οποία έχει υπογράψει σύμβαση η δημοτική Αρχή. «Εμείς ως δήμος διατηρούμε δικό μας ασθενοφόρο γιατί το έχουμε πραγματικά ανάγκη», λέει ο κ. Γιασημάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και εξηγεί: «Αν συμβεί ένα περιστατικό το Σαββατοκύριακο ή σε μια αργία, θα πρέπει να πάει στο Ιατρικό Κέντρο Καπανδριτίου, δηλαδή σε μια απόσταση 27 χιλιομέτρων. Από την άλλη, δεν μπορούμε να περιμένουμε ασθενοφόρο από την Αθήνα, γιατί θα χρειαστεί 1 και 1,5 ώρα για να έρθει, αν βρεθεί αμέσως διαθέσιμο και δεν θα ξέρουν και τους δρόμους αν χρειαστεί να πάνε σε κάποιο ορεινό σημείο, υπάρχει δηλαδή σοβαρό πρόβλημα με τον χρόνο. Έτσι, έχουμε δικό μας ασθενοφόρο και το διαθέτουμε στην ιδιωτική εταιρεία, με την οποία έχουμε υπογράψει τη σύμβαση. Τώρα φυσικά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με αυτή τη εταιρεία, όταν έχει συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό».

Σχετικά με τη συγκεκριμένη κυρία, ο δήμαρχος Ωρωπού είπε πως δεν έχει βρεθεί κάποιος συγγενής της και πως συνεργείο θα πάει για να καθαρίσει το σπίτι της. Όσο για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο δήμος, ο κ. Γιασημάκης απάντησε: «Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα για το θλιβερό περιστατικό, έδωσα εντολή για κατεπείγουσα ΕΔΕ. Με το που θα βγει το πόρισμα, θα το πάω αμέσως στον εισαγγελέα και θα γίνουν από τη μεριά μας όποιες ενέργειες απαιτούνται».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.